0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
7
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
200 g sveže rendane bundeve
250 g šećera
100 ml ulja
1 jaje
200 ml mleka
150 g C griza
50 g mlevenih oraha
1 kašičica cimeta
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
100 g crne čokolade
4 kašike šećera
100 ml mleka
100 g crne čokolade
Umutiti jaje sa uljem, mlekom, šećerom, onda dodati rendanu bundevu, orahe, C griz, cimet, brašno, C prašak za pecivo i mešati dok se smesa ne sjedini.
Staviti u tepsiju i peći na 200 stepeni otprilike pola sata.
Preliv pripremiti na sledeći način:
U šerpi rastopiti mleko sa šećerom i čokoladom i dok je još uvek vruć preliti preko takođe vrućeg, ispečenog kolača. Ostaviti da se ohladi.
Pre služenja ukrasiti čokoladnim prelivom.
Umutiti jaje sa uljem, mlekom, šećerom, onda dodati rendanu bundevu, orahe, C griz, cimet, brašno, C prašak za pecivo i mešati dok se smesa ne sjedini.
Staviti u tepsiju i peći na 200 stepeni otprilike pola sata.
Preliv pripremiti na sledeći način:
U šerpi rastopiti mleko sa šećerom i čokoladom i dok je još uvek vruć preliti preko takođe vrućeg, ispečenog kolača. Ostaviti da se ohladi.
Pre služenja ukrasiti čokoladnim prelivom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.