burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kolač sa breskvom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Preliv:

Tegla kompota od breskve ili konzerva (ja sam koristila domaći kompot)

Fil:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

10 kašika šećera

3 kisele pavlake

Fil II:

250 g C Šlag krem sa ukusom vanilina

Kolač sa breskvom

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žumanca i još malo mutiti, zatim dodati brašno i C prašak za pecivo i lagano izmešati kašikom.

Peći u podmazan pleh sa zejtinom i brašnom na 200 stepeni oko 20-tak minuta.

Vrelu koru preliti sa sokom iz kompota i poređati breskve.

Fil:
Staviti mleko da provri, pa dodati umućen puding sa šećerom i malo mleka.

Skloniti sa šporeta i umešati kašikom pavlake, preliti odmah vrelo preko kore.

Kad se ohladi premazati šlagom.

Naši proizvodi

Kolač sa breskvom

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žumanca i još malo mutiti, zatim dodati brašno i C prašak za pecivo i lagano izmešati kašikom.

Peći u podmazan pleh sa zejtinom i brašnom na 200 stepeni oko 20-tak minuta.

Vrelu koru preliti sa sokom iz kompota i poređati breskve.

Fil:
Staviti mleko da provri, pa dodati umućen puding sa šećerom i malo mleka.

Skloniti sa šporeta i umešati kašikom pavlake, preliti odmah vrelo preko kore.

Kad se ohladi premazati šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept