0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
9
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9
3 jajeta
4 kašike šećera
3 kašike ulja
3 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
5-6 kašika mleka
3 kašike pekmeza od kajsija
1 C puding od vanile
100 g bele čokolade
350 ml mleka
500 g breskvi
2 kašike šećera
2 kašike C gustina (čvrstina)
1 kesica C šlag krema
Kora:
Penasto umutiti belanca. Dodati šećer malo po malo i mutiti dok se ne sjedini, pa dodati žumanca.
Nakon toga dodati i sve ostale sastojke i mutiti na najlakšoj brzini da se sve lepo sjedini.
Sipati u podmazan pleh 30x20 cm i peći oko 10min na 200 stepeni, čačkalicom proveriti da li je testo pečeno.
Kada se ispeče koru prohladiti malo, pa dok je još mlaka preliti sa 5-6 kašika mleka i namazati pekmezom od kajsija.
Drugi fil:
Skuvati puding u 350 ml mleka, kada puding bude gotov i još uvek vreo otopiti u njemu 100 g bele čokolade i odmah preliti koru dok je još uvek vruć.
Voćni sloj:
Dok se kora i puding hlade, pripremiti breskve, oljuštiti ih i iseckati na sitnije. Breskve staviti da se kuvaju sa šećerom dok ne omekšaju i ne puste vodu, nakon toga umutite C čvrstin sa malo vode i dodati u breskve, pa mešati dok se smesa ne stegne da bude pogodna za mazanje.
Ovako vruće pripremljeno voće preliti preko pudinga.
Kada se kolač potpuno ohladi, umutiti C šlag i premazati preko.
Kora:
Penasto umutiti belanca. Dodati šećer malo po malo i mutiti dok se ne sjedini, pa dodati žumanca.
Nakon toga dodati i sve ostale sastojke i mutiti na najlakšoj brzini da se sve lepo sjedini.
Sipati u podmazan pleh 30x20 cm i peći oko 10min na 200 stepeni, čačkalicom proveriti da li je testo pečeno.
Kada se ispeče koru prohladiti malo, pa dok je još mlaka preliti sa 5-6 kašika mleka i namazati pekmezom od kajsija.
Drugi fil:
Skuvati puding u 350 ml mleka, kada puding bude gotov i još uvek vreo otopiti u njemu 100 g bele čokolade i odmah preliti koru dok je još uvek vruć.
Voćni sloj:
Dok se kora i puding hlade, pripremiti breskve, oljuštiti ih i iseckati na sitnije. Breskve staviti da se kuvaju sa šećerom dok ne omekšaju i ne puste vodu, nakon toga umutite C čvrstin sa malo vode i dodati u breskve, pa mešati dok se smesa ne stegne da bude pogodna za mazanje.
Ovako vruće pripremljeno voće preliti preko pudinga.
Kada se kolač potpuno ohladi, umutiti C šlag i premazati preko.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.