burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 35

Kolač sa bananicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 35

Sastojci

Za koru:

6 belanca

6 kašika šećera

12 kašika mlevenih lešnika

2 kašike brašna

1 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Za fil:

2 C pudinga od vanile

6 žumanaca

800 ml mleka

10 kašika šećera

4 C vanilin šećera

200 g margarina

200 ml slatke pavlake

Ostali sastojci:

12 čokoladnih bananica

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike putera

Kolač sa bananicama

Koraci pripreme

Kore:
Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.

Zatim dodati mlevene lešnike, brašno, C kakao i C prašak za pecivo te polako promešati varjačom.

U pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.

Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je uzdužno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.

Fil:
U manju šerpu sipati 600 ml mleka, dodati šećer i C vanilin šećer te kuvati dok ne proključa.

Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca i C puding od vanile. Dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.

Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.

Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila i u njega utisnuti 6 čokoladnih bananica.

Prekriti drugom korom, premazati je preostalim filom i rasporediti 6 bananica.

Završiti trećom korom i tortu preliti glazurom od čokolade.

Naši proizvodi

Kolač sa bananicama

Koraci pripreme

Kore:
Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.

Zatim dodati mlevene lešnike, brašno, C kakao i C prašak za pecivo te polako promešati varjačom.

U pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.

Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je uzdužno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.

Fil:
U manju šerpu sipati 600 ml mleka, dodati šećer i C vanilin šećer te kuvati dok ne proključa.

Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca i C puding od vanile. Dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.

Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.

Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila i u njega utisnuti 6 čokoladnih bananica.

Prekriti drugom korom, premazati je preostalim filom i rasporediti 6 bananica.

Završiti trećom korom i tortu preliti glazurom od čokolade.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept