burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6-12

Kolač od kokosa i čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6-12

Sastojci

Kakao kore:

5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

Kokos kore:

5 belanaca

150 g C kokosa

2 kašike brašna

1 kašičica C praška za pecivo

Fil:

5 žumanaca

150 g šećera

500 ml mleka

200 g margarina

2 kašike C kakaoa

3 kašike brašna

Sirup:

2 dl vode

2 kašike šećera

50 ml ekstrat ruma

Glazura:

100 g čokolade

3 kašike ulja

2 kašike mleka

malo C kokosa za posipanje

Kolač od kokosa i čokolade

Koraci pripreme

Uključiti rernu na 170 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu i dodati žumanca i opet umutiti.

Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa ručno izmešati i istresti u obložen pleh 25x35. Staviti da se peče od 20 do 25 min.

Ohlađenu koru preseći vodoravno na dva dela. Smanjiti temperaturu rerne na 160 stepeni za kokos koru. Ulupati belanca u jaku penu sa šećerom, pa dodati kokos, brašno i C prašak za pecivo. Istresti u pleh i peći oko 30 min.

Krem:
Pomešati žumanca, C kakao, brašno i šećer pa dodati malo hladnog mleka, a ostatak od 500 ml staviti da provri. Kada provri zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti da se hladi. Otopiti margarin, pa mu dodati ohlađen krem od žumanaca i C kakaoa i umutiti sve zajedno.

Sirup:
Staviti vodu i šećer da provri, ostaviti da vri minut pa skloniti.

Ređanje:
I koru isprskati sa pola sirupa pa naneti pola krema, poklopiti drugom korom, isprskanom sa sirupom i preklopiti sa kokos korom. Kokos koru možete staviti između dve kakao kore.

Otopiti čokoladu na pari sa uljem skloniti sa vatre, dodati mleko i brzo promešati.

Odmah preliti kolač i poravnati. Ostaviti kolač da odstoji, kad sve omekša seći i služiti.

Naši proizvodi

Kolač od kokosa i čokolade

Koraci pripreme

Uključiti rernu na 170 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu i dodati žumanca i opet umutiti.

Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa ručno izmešati i istresti u obložen pleh 25x35. Staviti da se peče od 20 do 25 min.

Ohlađenu koru preseći vodoravno na dva dela. Smanjiti temperaturu rerne na 160 stepeni za kokos koru. Ulupati belanca u jaku penu sa šećerom, pa dodati kokos, brašno i C prašak za pecivo. Istresti u pleh i peći oko 30 min.

Krem:
Pomešati žumanca, C kakao, brašno i šećer pa dodati malo hladnog mleka, a ostatak od 500 ml staviti da provri. Kada provri zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti da se hladi. Otopiti margarin, pa mu dodati ohlađen krem od žumanaca i C kakaoa i umutiti sve zajedno.

Sirup:
Staviti vodu i šećer da provri, ostaviti da vri minut pa skloniti.

Ređanje:
I koru isprskati sa pola sirupa pa naneti pola krema, poklopiti drugom korom, isprskanom sa sirupom i preklopiti sa kokos korom. Kokos koru možete staviti između dve kakao kore.

Otopiti čokoladu na pari sa uljem skloniti sa vatre, dodati mleko i brzo promešati.

Odmah preliti kolač i poravnati. Ostaviti kolač da odstoji, kad sve omekša seći i služiti.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept