0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 kg očišćenih dunja
1 l vode
500 g šećera
150 g posnog keksa
2 C pudinga od vanile
2 C šlaga
Ušpinovati vodu sa šećerom, dodati očišćene i iseckane dunje, pa skuvati kao kompot (tako da na kraju kuvanja ostane oko 5 dl vode).
Tepsiju podmazati uljem i po dnu poređati keks.
Skuvano voće ocediti od tečnosti, ispasirati ga i poređati preko keksa.
U oceđenom soku od kuvanog voća skuvati C puding od vanile, a zatim ga preliti preko dunja.
Ostaviti kolač da se dobto ohladi, a zatim ga premazati umućenim C šlagom.
Ušpinovati vodu sa šećerom, dodati očišćene i iseckane dunje, pa skuvati kao kompot (tako da na kraju kuvanja ostane oko 5 dl vode).
Tepsiju podmazati uljem i po dnu poređati keks.
Skuvano voće ocediti od tečnosti, ispasirati ga i poređati preko keksa.
U oceđenom soku od kuvanog voća skuvati C puding od vanile, a zatim ga preliti preko dunja.
Ostaviti kolač da se dobto ohladi, a zatim ga premazati umućenim C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.