burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kolač od dunja i oraha

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

2 jajeta

120 ml mleka

120 ml ulja

200 ml gaziranog soka od narandže ili đusa

1 veća rendana dunja

(ili 3-4 kašike džema od dunja)

320 g šećera

250 g brašna

3 kašike C kakaoa

50 g mlevenih oraha

2 kašičice C praška za pecivo

1 kašičica C sode bikarbone

Žele preliv:

300 ml gaziranog soka od narandže ili đusa

3 pune kašike C čvrstina

Kolač od dunja i oraha

Koraci pripreme

U jednu posudu stavite suve sastojke (brašno, šećer, C kakao, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu), izmešajte pa dodajte mlevene orahe.

U drugu posudu lagano umutite jaja pa dodajte rendanu dunju i na kraju sve ostale vlažne sastojke (mleko, ulje i blago zagrejan sok).

Izmešajte pa sjedinite obe smese, tj. suve i vlažne sastojke.

Sve dobro izmešajte pa izlijte u posudu za pečenje predhodno podmazanu uljem i posutom brašnom (ukoliko želite deblji kolač posuda treba biti manja i obrnuto).

Kolač pecite oko 35-40 min. na 180-200 C, što zavisi od vaše rerne. Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.

U manji sud sipajte sok, dodajte C čvrstin i izmešajte da ne bude grudvica, pa kuvajte dok ne dobijete srednje gust žele.

Ovim želeom prelijte kolač i ostavite da se dobro ohladi i stegne.

Ohlađen kolač secite na manje komade i poslužite.

Naši proizvodi

Kolač od dunja i oraha

Koraci pripreme

U jednu posudu stavite suve sastojke (brašno, šećer, C kakao, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu), izmešajte pa dodajte mlevene orahe.

U drugu posudu lagano umutite jaja pa dodajte rendanu dunju i na kraju sve ostale vlažne sastojke (mleko, ulje i blago zagrejan sok).

Izmešajte pa sjedinite obe smese, tj. suve i vlažne sastojke.

Sve dobro izmešajte pa izlijte u posudu za pečenje predhodno podmazanu uljem i posutom brašnom (ukoliko želite deblji kolač posuda treba biti manja i obrnuto).

Kolač pecite oko 35-40 min. na 180-200 C, što zavisi od vaše rerne. Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.

U manji sud sipajte sok, dodajte C čvrstin i izmešajte da ne bude grudvica, pa kuvajte dok ne dobijete srednje gust žele.

Ovim želeom prelijte kolač i ostavite da se dobro ohladi i stegne.

Ohlađen kolač secite na manje komade i poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept