burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Kolač Dedin brk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za testo:

250 g masti ili pola margarina

4 žumanceta

2 kašike šećera

1 kocka kvasca

korica od 1 limuna

10 kašika mleka

brašno po potrebi

Za fil:

4 belanceta

12 kašika šećera

100 g oraha

3 kašike C griza

Kolač Dedin brk

Koraci pripreme

Priprema testa:
Sve sastojke za testo sjediniti i dobro promešati. Kada dodate brašno i napravite testo, od tog testa odvojiti tri loptice. Ostaviti da naraste pola sata.

Priprema fila:
Belance i šećer dobro umutiti, pa u tu masu dodati orahe i griz i promešati.

Postupak:

Rasklagijati prvu loptu tanko, premazati je džemom (2-3 kašike) i uvijati sa jedne i druge strane po dužini.

Ostaviti prostora na sredini (4-5cm) u koji stavljamo fil.

Na taj način i druge dve loptice se uvijaju.

Nakon tih postupaka ostaviti 15 min da odstoji pa staviti da se peče.

Naši proizvodi

Kolač Dedin brk

Koraci pripreme

Priprema testa:
Sve sastojke za testo sjediniti i dobro promešati. Kada dodate brašno i napravite testo, od tog testa odvojiti tri loptice. Ostaviti da naraste pola sata.

Priprema fila:
Belance i šećer dobro umutiti, pa u tu masu dodati orahe i griz i promešati.

Postupak:

Rasklagijati prvu loptu tanko, premazati je džemom (2-3 kašike) i uvijati sa jedne i druge strane po dužini.

Ostaviti prostora na sredini (4-5cm) u koji stavljamo fil.

Na taj način i druge dve loptice se uvijaju.

Nakon tih postupaka ostaviti 15 min da odstoji pa staviti da se peče.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept