burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija35

Kokosov kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
35

Sastojci

4 jaja

12 kašika šećera

12 kašika brašna

100 ml mleka

100 ml ulja

1 kesica C praška za pecivo

1 kašika C kakaoa

Za fil:

500 ml mleka

100 g C kokosovog brašna

4 kašike oštrog brašna

4 kašike šećera

Kokosov kolač

Koraci pripreme

U vanglicu razlupati jaja i šećer, mutiti sa mikserom dok se masa ne udupla i otopi šećer, to će te prepoznati kad smesa postane fina glatka i svetla.

Potom dodati mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano kašikom umešati u smesu od jaja i šećera.

Smesu podeliti u vangle da bude približno ista količina. U jedan deo smese stavite kakao i izmešate, u drugi ne, ostaje žut.

Na tepsiju stavite papir za pečenje izlite tamnu smesu i stavite peći u toplu rernu na 180 stepeni, ali ispeći do pola.

Fil:
Odvojite malo mleka i umešajte brašno, da bude bez grudvica. Stavite kuvati mleko, dodajte šećer, kad provri, sipajte brašno i mešajte da vam ne zagori.

Kada se fil zgusnuo umešajte kokos. Izvadite koru iz rerne, prelite sa kuvanim filom i drugim delom smese za biskvit, žutim.

Vratite u rernu i ispecite kolač do kraja.

Ukoliko želite čokoladnu glazuru otopite 100 g čokolade sa 3 kašike ulja i prelijte preko ohlađenog kolača ili samo C šećer u prahu, a može i šlag C.

Naši proizvodi

Kokosov kolač

Koraci pripreme

U vanglicu razlupati jaja i šećer, mutiti sa mikserom dok se masa ne udupla i otopi šećer, to će te prepoznati kad smesa postane fina glatka i svetla.

Potom dodati mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano kašikom umešati u smesu od jaja i šećera.

Smesu podeliti u vangle da bude približno ista količina. U jedan deo smese stavite kakao i izmešate, u drugi ne, ostaje žut.

Na tepsiju stavite papir za pečenje izlite tamnu smesu i stavite peći u toplu rernu na 180 stepeni, ali ispeći do pola.

Fil:
Odvojite malo mleka i umešajte brašno, da bude bez grudvica. Stavite kuvati mleko, dodajte šećer, kad provri, sipajte brašno i mešajte da vam ne zagori.

Kada se fil zgusnuo umešajte kokos. Izvadite koru iz rerne, prelite sa kuvanim filom i drugim delom smese za biskvit, žutim.

Vratite u rernu i ispecite kolač do kraja.

Ukoliko želite čokoladnu glazuru otopite 100 g čokolade sa 3 kašike ulja i prelijte preko ohlađenog kolača ili samo C šećer u prahu, a može i šlag C.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept