burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Kokos kolač sa vanila pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za podlogu:

5 belanaca

150 g šećera

35 g brašna

150 g C kokosovog brašna

Za krem:

43 g C praška za puding od vanile ili slatke pavlake

75 g šećera

50 ml hladnog mleka

5 žumanaca

450 ml mleka

75 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

250 g putera ili margarina omekšalog

100 g C kokosovog brašna

Kokos kolač sa vanila pudingom

Koraci pripreme

Priprema podloge:
Nauljiti i pobrašniti pleh veličine 22 x 22 cm. Zagrejati rernu na 180 C. Odvojiti žumanca od belanca.

Umutiti belanca mikserom na najanjoj brzini uz postepeno dodavanje šećera, pšeničnog brašna i C kokosovog brašna. Mutiti dok se sve lepo ne poveže.

Usuti smesu u pripremljen pleh, smesu lepo poravnati. Peći oko 20 min u prethodno zagrejanoj relni na 180 C.

Priprema krema:
Pomešati C prah za puding i šećer sa C vanilinim šećerom, dodati hladno mleko (50 ml) i dobro promešati. Umutiti žumanca dodati ih u puding i dobro promešati.

Mleko (450 ml) i šećer dovesti do ključanja. Kad proključa dodati smesu sa jajima i pudingom mešajući neprestano. Kuvati na srednjoj vatri oko 2 do 3 minuta neprestano mešajući dok se ne zgusne.

Kada se krem prohladi dodati umućen puter (ili margarin) dodati ohlađen krem i dobro umutiti da se sve poveže.

Ravnomerno rasporediti krem preko podloge.

Posuti C kokosovim brašnom ostaviti da se ohladi u frižideru 3 do 4 sata.

Naši proizvodi

Kokos kolač sa vanila pudingom

Koraci pripreme

Priprema podloge:
Nauljiti i pobrašniti pleh veličine 22 x 22 cm. Zagrejati rernu na 180 C. Odvojiti žumanca od belanca.

Umutiti belanca mikserom na najanjoj brzini uz postepeno dodavanje šećera, pšeničnog brašna i C kokosovog brašna. Mutiti dok se sve lepo ne poveže.

Usuti smesu u pripremljen pleh, smesu lepo poravnati. Peći oko 20 min u prethodno zagrejanoj relni na 180 C.

Priprema krema:
Pomešati C prah za puding i šećer sa C vanilinim šećerom, dodati hladno mleko (50 ml) i dobro promešati. Umutiti žumanca dodati ih u puding i dobro promešati.

Mleko (450 ml) i šećer dovesti do ključanja. Kad proključa dodati smesu sa jajima i pudingom mešajući neprestano. Kuvati na srednjoj vatri oko 2 do 3 minuta neprestano mešajući dok se ne zgusne.

Kada se krem prohladi dodati umućen puter (ili margarin) dodati ohlađen krem i dobro umutiti da se sve poveže.

Ravnomerno rasporediti krem preko podloge.

Posuti C kokosovim brašnom ostaviti da se ohladi u frižideru 3 do 4 sata.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept