0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
5 belanaca
150 g šećera
35 g brašna
150 g C kokosovog brašna
43 g C praška za puding od vanile ili slatke pavlake
75 g šećera
50 ml hladnog mleka
5 žumanaca
450 ml mleka
75 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
250 g putera ili margarina omekšalog
100 g C kokosovog brašna
Priprema podloge:
Nauljiti i pobrašniti pleh veličine 22 x 22 cm. Zagrejati rernu na 180 C. Odvojiti žumanca od belanca.
Umutiti belanca mikserom na najanjoj brzini uz postepeno dodavanje šećera, pšeničnog brašna i C kokosovog brašna. Mutiti dok se sve lepo ne poveže.
Usuti smesu u pripremljen pleh, smesu lepo poravnati. Peći oko 20 min u prethodno zagrejanoj relni na 180 C.
Priprema krema:
Pomešati C prah za puding i šećer sa C vanilinim šećerom, dodati hladno mleko (50 ml) i dobro promešati. Umutiti žumanca dodati ih u puding i dobro promešati.
Mleko (450 ml) i šećer dovesti do ključanja. Kad proključa dodati smesu sa jajima i pudingom mešajući neprestano. Kuvati na srednjoj vatri oko 2 do 3 minuta neprestano mešajući dok se ne zgusne.
Kada se krem prohladi dodati umućen puter (ili margarin) dodati ohlađen krem i dobro umutiti da se sve poveže.
Ravnomerno rasporediti krem preko podloge.
Posuti C kokosovim brašnom ostaviti da se ohladi u frižideru 3 do 4 sata.
Priprema podloge:
Nauljiti i pobrašniti pleh veličine 22 x 22 cm. Zagrejati rernu na 180 C. Odvojiti žumanca od belanca.
Umutiti belanca mikserom na najanjoj brzini uz postepeno dodavanje šećera, pšeničnog brašna i C kokosovog brašna. Mutiti dok se sve lepo ne poveže.
Usuti smesu u pripremljen pleh, smesu lepo poravnati. Peći oko 20 min u prethodno zagrejanoj relni na 180 C.
Priprema krema:
Pomešati C prah za puding i šećer sa C vanilinim šećerom, dodati hladno mleko (50 ml) i dobro promešati. Umutiti žumanca dodati ih u puding i dobro promešati.
Mleko (450 ml) i šećer dovesti do ključanja. Kad proključa dodati smesu sa jajima i pudingom mešajući neprestano. Kuvati na srednjoj vatri oko 2 do 3 minuta neprestano mešajući dok se ne zgusne.
Kada se krem prohladi dodati umućen puter (ili margarin) dodati ohlađen krem i dobro umutiti da se sve poveže.
Ravnomerno rasporediti krem preko podloge.
Posuti C kokosovim brašnom ostaviti da se ohladi u frižideru 3 do 4 sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.