burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora:

2 jaja

100 g šećera

C vanilin šećer

200 ml mleka

100 ml ulja

200 g brašna

C prašak za pecivo

puna kašika C kakao praha

Fil:

600 ml mleka

100 g šećera

6 kašika C griza

100 g C kokosovog brašna

Glazura:

100 g mlečne čokolade

50 ml vrhnja za šlag

Kokos kolač

Koraci pripreme

Za fil:
Pripremiti 600 ml mleka, zatim dodati i 100 g šećera, promešati i zagrejati na laganoj temperaturi. U vruće mleko dodati 6 kašika C griza i mešati sve dok se smesa ne zgusne.

Skolniti sa ringle i odmah u vruće mleko dodati 100 g C kokosovog brašna, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.

Za kore:
2 jaja razdvojiti na belanca i žumanca. U belanca dodati malo soli i mutiti, dodati 100 g šećera i C vanilin šećer.

Zatim u umućena belanca dodati i žumanca, 200 ml mleka i 100 ml ulja, zatim to sve kratko umutiti, dodati i 200 g brašna, C prašak za pecivo i punu kašiku C kakao praha, zatim ponovo to sve umutimo.

Dno tepsije dimenzija 20x30 malo nauljimo, sipati pola pripremljene smese i peći 10 min. na 180°C.

Na zapečenu koru rasporediti fil, zatim preliti sa drugom polovinom smese za koru, sve zajedno peći još 15 min na 180°C.

Za glazuru:
100 g mlečne čokolade i 50 ml vrhnja za šlag topiti na laganoj temperaturi, onda preliti preko kolača.

Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim iseći na željeni oblik.

Naši proizvodi

Kokos kolač

Koraci pripreme

Za fil:
Pripremiti 600 ml mleka, zatim dodati i 100 g šećera, promešati i zagrejati na laganoj temperaturi. U vruće mleko dodati 6 kašika C griza i mešati sve dok se smesa ne zgusne.

Skolniti sa ringle i odmah u vruće mleko dodati 100 g C kokosovog brašna, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.

Za kore:
2 jaja razdvojiti na belanca i žumanca. U belanca dodati malo soli i mutiti, dodati 100 g šećera i C vanilin šećer.

Zatim u umućena belanca dodati i žumanca, 200 ml mleka i 100 ml ulja, zatim to sve kratko umutiti, dodati i 200 g brašna, C prašak za pecivo i punu kašiku C kakao praha, zatim ponovo to sve umutimo.

Dno tepsije dimenzija 20x30 malo nauljimo, sipati pola pripremljene smese i peći 10 min. na 180°C.

Na zapečenu koru rasporediti fil, zatim preliti sa drugom polovinom smese za koru, sve zajedno peći još 15 min na 180°C.

Za glazuru:
100 g mlečne čokolade i 50 ml vrhnja za šlag topiti na laganoj temperaturi, onda preliti preko kolača.

Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim iseći na željeni oblik.

Autor

Branislava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept