0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
2 jaja
100 g šećera
C vanilin šećer
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
C prašak za pecivo
puna kašika C kakao praha
600 ml mleka
100 g šećera
6 kašika C griza
100 g C kokosovog brašna
100 g mlečne čokolade
50 ml vrhnja za šlag
Za fil:
Pripremiti 600 ml mleka, zatim dodati i 100 g šećera, promešati i zagrejati na laganoj temperaturi. U vruće mleko dodati 6 kašika C griza i mešati sve dok se smesa ne zgusne.
Skolniti sa ringle i odmah u vruće mleko dodati 100 g C kokosovog brašna, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
Za kore:
2 jaja razdvojiti na belanca i žumanca. U belanca dodati malo soli i mutiti, dodati 100 g šećera i C vanilin šećer.
Zatim u umućena belanca dodati i žumanca, 200 ml mleka i 100 ml ulja, zatim to sve kratko umutiti, dodati i 200 g brašna, C prašak za pecivo i punu kašiku C kakao praha, zatim ponovo to sve umutimo.
Dno tepsije dimenzija 20x30 malo nauljimo, sipati pola pripremljene smese i peći 10 min. na 180°C.
Na zapečenu koru rasporediti fil, zatim preliti sa drugom polovinom smese za koru, sve zajedno peći još 15 min na 180°C.
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade i 50 ml vrhnja za šlag topiti na laganoj temperaturi, onda preliti preko kolača.
Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim iseći na željeni oblik.
Za fil:
Pripremiti 600 ml mleka, zatim dodati i 100 g šećera, promešati i zagrejati na laganoj temperaturi. U vruće mleko dodati 6 kašika C griza i mešati sve dok se smesa ne zgusne.
Skolniti sa ringle i odmah u vruće mleko dodati 100 g C kokosovog brašna, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
Za kore:
2 jaja razdvojiti na belanca i žumanca. U belanca dodati malo soli i mutiti, dodati 100 g šećera i C vanilin šećer.
Zatim u umućena belanca dodati i žumanca, 200 ml mleka i 100 ml ulja, zatim to sve kratko umutiti, dodati i 200 g brašna, C prašak za pecivo i punu kašiku C kakao praha, zatim ponovo to sve umutimo.
Dno tepsije dimenzija 20x30 malo nauljimo, sipati pola pripremljene smese i peći 10 min. na 180°C.
Na zapečenu koru rasporediti fil, zatim preliti sa drugom polovinom smese za koru, sve zajedno peći još 15 min na 180°C.
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade i 50 ml vrhnja za šlag topiti na laganoj temperaturi, onda preliti preko kolača.
Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim iseći na željeni oblik.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.