burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Fil:

1 l mleka

100 g C griza

200 g šećera

200 g C kokosa

Kora:

4 jaja

100 ml ulja

100 ml mleka

50 g C kakaoa

150 g mekog brašna

1 kesica C praška za pecivo

150 g šećera

Glazura od čokolade:

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike mleka

2 kašike šećera

Kokos kolač

Koraci pripreme

Fil:
Mleko staviti da proključa, pa dodati C griz pomešan sa šećerom, kuvati dok se ne zgusne. Neće se mnogo zgusnuti, skinuti sa šporeta, dodati C kokos i ostaviti da se ohladi.

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, brašno i C kakao.

Pomešati sa C praškom za pecivo i mlekom, pa dodati u umućene sastojke za koru.

Pleh dimenzija 30x20 obložiti papirom za pečenje, sipati 1/2 mase za koru i zapeći na 180 C 10 min.

Na zapečenu koru naneti fil, poravnati, pa dodati ostatak mase za koru i peći 15 minuta na 180 C.

Kada je pečeno istresti iz kalupa, ohlađeno preliti glazurom od čokolade.

Naši proizvodi

Kokos kolač

Koraci pripreme

Fil:
Mleko staviti da proključa, pa dodati C griz pomešan sa šećerom, kuvati dok se ne zgusne. Neće se mnogo zgusnuti, skinuti sa šporeta, dodati C kokos i ostaviti da se ohladi.

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, brašno i C kakao.

Pomešati sa C praškom za pecivo i mlekom, pa dodati u umućene sastojke za koru.

Pleh dimenzija 30x20 obložiti papirom za pečenje, sipati 1/2 mase za koru i zapeći na 180 C 10 min.

Na zapečenu koru naneti fil, poravnati, pa dodati ostatak mase za koru i peći 15 minuta na 180 C.

Kada je pečeno istresti iz kalupa, ohlađeno preliti glazurom od čokolade.

Autor

Julija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept