burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

2 cela jaja

200 g brašna

50 g C kakaoa

1 C prašak za pecivo

200 ml mleka

100 ml ulja

100 g šećera

Fil od kokosa:

1 l mleka

6 kašika šećera

7 kašika C griza

200 g C kokosa

Kokos kolač

Koraci pripreme

Prvo se pravi nadev. Mleko staviti da provri i dok ćekate šećer i C griz pomešati. Kada provri zakuvati ih u mleko i mešati dok se ne zgusne.

Gustina neće biti kao puding, nego nešto redje. Zatim dodati kokos i izmešati, pa ostaviti da se hladi.

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i mutiti. Zatim dodavati ulje uz mućenje, a takođe i mleko.

Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve sjediniti varjačom.

Dok pripremate koru rerna se zagreva na 180 stepeni. Pleh izaberite kojih hoćete dimenzija.

Ja sam birala veći, pa mi je kolač tanji kao štanglice kada sam isekla. Znači od 25 cm pa nadalje, da ne bi bio baš ni predebeo.

Pouljiti pleh i posuti brašnom pa uliti malo više od pola mere za prvu koru, jer sam ja stavila pola i ispala je mnogo tanja.

Staviti onda da se peče 5-6 minuta, da se uhvati korica. Staviti fil, lepo rasporediti i preliti sa ostatkom smese za koru.

Vratiti da se peče još nekih 20-30 minuta, zavisno od debljine i rerne.

Testirajte čačkalicom. Zabodite i izvadite i ako je skoro suva gotovo je. Ne može biti potpuno suva zbog fila

Odozgo pospite kokosom, a možete i preliti glazurom, pa onda posuti kokosom.

Naši proizvodi

Kokos kolač

Koraci pripreme

Prvo se pravi nadev. Mleko staviti da provri i dok ćekate šećer i C griz pomešati. Kada provri zakuvati ih u mleko i mešati dok se ne zgusne.

Gustina neće biti kao puding, nego nešto redje. Zatim dodati kokos i izmešati, pa ostaviti da se hladi.

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i mutiti. Zatim dodavati ulje uz mućenje, a takođe i mleko.

Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve sjediniti varjačom.

Dok pripremate koru rerna se zagreva na 180 stepeni. Pleh izaberite kojih hoćete dimenzija.

Ja sam birala veći, pa mi je kolač tanji kao štanglice kada sam isekla. Znači od 25 cm pa nadalje, da ne bi bio baš ni predebeo.

Pouljiti pleh i posuti brašnom pa uliti malo više od pola mere za prvu koru, jer sam ja stavila pola i ispala je mnogo tanja.

Staviti onda da se peče 5-6 minuta, da se uhvati korica. Staviti fil, lepo rasporediti i preliti sa ostatkom smese za koru.

Vratiti da se peče još nekih 20-30 minuta, zavisno od debljine i rerne.

Testirajte čačkalicom. Zabodite i izvadite i ako je skoro suva gotovo je. Ne može biti potpuno suva zbog fila

Odozgo pospite kokosom, a možete i preliti glazurom, pa onda posuti kokosom.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept