0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
4 jajeta
2 čaše šećera
200 ml mleka
200 ml ulja
2 čaše brašna
4 kašike C kakaoa
2 kesice C praška za pecivo
700 ml mleka
1 čaša šećera
6 kašika C griza
100 g C kokosa
200 g čokolada
Prvo napraviti fil:
Mleko sa šećerom staviti da provri. U provrelo mleko sipati, polako, C griz, uz neprestano mešanje žicom.
Odmah sipati i C kokos i mešati dok se ne skuva gusti krem. Skloniti sa šporeta, pokriti providnom folijom i ostaviti da se prohladi, da bude mlak.
Izmutiti 2 jajeta, dodati 1 čašu šećera, 1 čašu brašna, 100 ml ulja, 100 ml mleka, 1 kesicu C praška za pecivo i 2 kašike C kakaoa.
Sipati testo u podmazan pleh (moj pleh je dimenzije 22x33 cm) i staviti da se peče.
Odmah izmutiti sastojke za drugu koru na isti način.
Kada se na prvoj kori u toku pečenja uhvati korica (nakon desetak minuta pečenja) izvaditi iz rerne rasporediti fil, pa preko fila preliti testom koje smo pripremili za drugu koru.
Vratiti nazad da se peče dok ne bude pečeno. Proveriti čačkalicom da li se donja kora lepo ispekla.
Gotov kolač premazati istopljenom čokoladom.
Prvo napraviti fil:
Mleko sa šećerom staviti da provri. U provrelo mleko sipati, polako, C griz, uz neprestano mešanje žicom.
Odmah sipati i C kokos i mešati dok se ne skuva gusti krem. Skloniti sa šporeta, pokriti providnom folijom i ostaviti da se prohladi, da bude mlak.
Izmutiti 2 jajeta, dodati 1 čašu šećera, 1 čašu brašna, 100 ml ulja, 100 ml mleka, 1 kesicu C praška za pecivo i 2 kašike C kakaoa.
Sipati testo u podmazan pleh (moj pleh je dimenzije 22x33 cm) i staviti da se peče.
Odmah izmutiti sastojke za drugu koru na isti način.
Kada se na prvoj kori u toku pečenja uhvati korica (nakon desetak minuta pečenja) izvaditi iz rerne rasporediti fil, pa preko fila preliti testom koje smo pripremili za drugu koru.
Vratiti nazad da se peče dok ne bude pečeno. Proveriti čačkalicom da li se donja kora lepo ispekla.
Gotov kolač premazati istopljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.