burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Kokos griz kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

4 jajeta

2 čaše šećera

200 ml mleka

200 ml ulja

2 čaše brašna

4 kašike C kakaoa

2 kesice C praška za pecivo

700 ml mleka

1 čaša šećera

6 kašika C griza

100 g C kokosa

200 g čokolada

Kokos griz kolač

Koraci pripreme

Prvo napraviti fil:
Mleko sa šećerom staviti da provri. U provrelo mleko sipati, polako, C griz, uz neprestano mešanje žicom.

Odmah sipati i C kokos i mešati dok se ne skuva gusti krem. Skloniti sa šporeta, pokriti providnom folijom i ostaviti da se prohladi, da bude mlak.

Izmutiti 2 jajeta, dodati 1 čašu šećera, 1 čašu brašna, 100 ml ulja, 100 ml mleka, 1 kesicu C praška za pecivo i 2 kašike C kakaoa.

Sipati testo u podmazan pleh (moj pleh je dimenzije 22x33 cm) i staviti da se peče.

Odmah izmutiti sastojke za drugu koru na isti način.

Kada se na prvoj kori u toku pečenja uhvati korica (nakon desetak minuta pečenja) izvaditi iz rerne rasporediti fil, pa preko fila preliti testom koje smo pripremili za drugu koru.

Vratiti nazad da se peče dok ne bude pečeno. Proveriti čačkalicom da li se donja kora lepo ispekla.

Gotov kolač premazati istopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Kokos griz kolač

Koraci pripreme

Prvo napraviti fil:
Mleko sa šećerom staviti da provri. U provrelo mleko sipati, polako, C griz, uz neprestano mešanje žicom.

Odmah sipati i C kokos i mešati dok se ne skuva gusti krem. Skloniti sa šporeta, pokriti providnom folijom i ostaviti da se prohladi, da bude mlak.

Izmutiti 2 jajeta, dodati 1 čašu šećera, 1 čašu brašna, 100 ml ulja, 100 ml mleka, 1 kesicu C praška za pecivo i 2 kašike C kakaoa.

Sipati testo u podmazan pleh (moj pleh je dimenzije 22x33 cm) i staviti da se peče.

Odmah izmutiti sastojke za drugu koru na isti način.

Kada se na prvoj kori u toku pečenja uhvati korica (nakon desetak minuta pečenja) izvaditi iz rerne rasporediti fil, pa preko fila preliti testom koje smo pripremili za drugu koru.

Vratiti nazad da se peče dok ne bude pečeno. Proveriti čačkalicom da li se donja kora lepo ispekla.

Gotov kolač premazati istopljenom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept