0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30
2 jaja
1 prstohvat soli
7 kašika šećera
100 ml ulja
200 ml mleka (ili C zamena za mleko u prahu)
200 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike C kakaoa
1 l mleka
7 kašika C griza
5 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
200 g C kokosovog brašna
Stavite 1 l mleka (ili C zamene za mleko u prahu) da provri. Kada provri, dodajte 7 kašika C griza.
Promešajte, pa dodajte 2 kesice C vanilin šećera i šećer. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri, nakon toga dodajte 200 g C kokosa i promešajte.
Ostavite da se fil ohladi, a za to vreme napravite koru.
Dodajte u jaja šećer, umutite mikserom, pa nakon toga dodajte ostale sastojke.
Prvo ulje, zatim mleko, onda brašno i C prašak za pecivo. Na kraju dodajte i C kakao, i zatim sve izmešajte.
Smesu razlijte u pleh i stavite u rernu da se peče. Kad se rashladi prelijte filom.
U sledecem koraku prelijte u tankom sloju rastopljenom čokoladom za kuvanje. Ostavite da se ohladi.
Stavite 1 l mleka (ili C zamene za mleko u prahu) da provri. Kada provri, dodajte 7 kašika C griza.
Promešajte, pa dodajte 2 kesice C vanilin šećera i šećer. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri, nakon toga dodajte 200 g C kokosa i promešajte.
Ostavite da se fil ohladi, a za to vreme napravite koru.
Dodajte u jaja šećer, umutite mikserom, pa nakon toga dodajte ostale sastojke.
Prvo ulje, zatim mleko, onda brašno i C prašak za pecivo. Na kraju dodajte i C kakao, i zatim sve izmešajte.
Smesu razlijte u pleh i stavite u rernu da se peče. Kad se rashladi prelijte filom.
U sledecem koraku prelijte u tankom sloju rastopljenom čokoladom za kuvanje. Ostavite da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.