0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
2
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2
2 C šlag krema
1 kinder čokolada
2 kinder bueno čokoladice
Pripremiti C šlag krem prema uputstvu i ostaviti u frižider da se hladi.
Po jednu kinder bueno čokoladu istucati u plastičnoj činiji i obložiti dno čaše u kojoj se pravi kolač.
Krem iz same čokolade će učvrstiti "suvi" deo i ovaj sloj služi kao kora. Sledeći sloj se priprema sa umućenim C šlag kremom.
Par kašika (3-4) C šlag krema se meša sa preostale 2 izmrvljene kinder bueno čokolade i ravnomerno raspoređuje na podlogu u čaši.
Čaše držati u frižideru dok se pripremi sledeći sloj. U sledeći sloj se dodaje istopljena kinder čokolada, s obzirom na to, potrebno je da se rastopi na pari i prohladi pre mešanja sa šlag kremom.
Broj čokoladica koji se dodaje je stvar ukusa, dovoljno je i 2-3 za ovaj sloj.
Takođe u naredni sloj će ići rastopljena kinder čokolada, tako da možete odjednom rastopiti 4-6 čokoladica.
Kada se prohladi rastopljeni kinder, polovinu pomešati sa par kašika šlag krema, dodati jednu iseckanu kinder čokolade u smesu i opet ravnomerno rasporediti u čaše.
Sledeći sloj se sastoji od par kašika šlag krema i iseckane kinder čokolade.
Poslednji sloj je čist C šlag krem.
Pripremiti C šlag krem prema uputstvu i ostaviti u frižider da se hladi.
Po jednu kinder bueno čokoladu istucati u plastičnoj činiji i obložiti dno čaše u kojoj se pravi kolač.
Krem iz same čokolade će učvrstiti "suvi" deo i ovaj sloj služi kao kora. Sledeći sloj se priprema sa umućenim C šlag kremom.
Par kašika (3-4) C šlag krema se meša sa preostale 2 izmrvljene kinder bueno čokolade i ravnomerno raspoređuje na podlogu u čaši.
Čaše držati u frižideru dok se pripremi sledeći sloj. U sledeći sloj se dodaje istopljena kinder čokolada, s obzirom na to, potrebno je da se rastopi na pari i prohladi pre mešanja sa šlag kremom.
Broj čokoladica koji se dodaje je stvar ukusa, dovoljno je i 2-3 za ovaj sloj.
Takođe u naredni sloj će ići rastopljena kinder čokolada, tako da možete odjednom rastopiti 4-6 čokoladica.
Kada se prohladi rastopljeni kinder, polovinu pomešati sa par kašika šlag krema, dodati jednu iseckanu kinder čokolade u smesu i opet ravnomerno rasporediti u čaše.
Sledeći sloj se sastoji od par kašika šlag krema i iseckane kinder čokolade.
Poslednji sloj je čist C šlag krem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.