burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Keks kolač sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

24 komada keksa sa maslacem

750 ml mleka

100 g C griza

100 g C kokosa

6 kašika šećera

350 g voća po izboru

Za glazuru:

150 g mlečne čokolade

5 kašika mleka

3 kašike ulja

Keks kolač sa kokosom

Koraci pripreme

U dublju šerpicu pomešati 750 ml mleka, 6 kašika secera, 2 C vanilin šećera i 100 g C griza.

Pustiti da provri, tada kuvati dok se fil ne zgusne, oko 5 min od ključanja, skinuti sa vatre i umešati 100 g C kokosa.

Uzeti vatrostalnu posudu, ili djuvecaru, podmazati blago maslacem ili uljem, umočiti 12 komada keksa u mlako mleko i poređati, zatim preko toga sipati ceo topao fil i poravnati.

Preko fila poređati voće po izboru, kupine, maline, jagode, banane.

Zatim poređati preostalih 12 komada keksa umočenih u mleko.

U malu šerpicu otopiti čokoladu, mleko i ulje, preliti preko kolača.

Ostaviti najbolje preko noći u frižideru da se ohladi i sutradan uživati u ukusu.

Naši proizvodi

Keks kolač sa kokosom

Koraci pripreme

U dublju šerpicu pomešati 750 ml mleka, 6 kašika secera, 2 C vanilin šećera i 100 g C griza.

Pustiti da provri, tada kuvati dok se fil ne zgusne, oko 5 min od ključanja, skinuti sa vatre i umešati 100 g C kokosa.

Uzeti vatrostalnu posudu, ili djuvecaru, podmazati blago maslacem ili uljem, umočiti 12 komada keksa u mlako mleko i poređati, zatim preko toga sipati ceo topao fil i poravnati.

Preko fila poređati voće po izboru, kupine, maline, jagode, banane.

Zatim poređati preostalih 12 komada keksa umočenih u mleko.

U malu šerpicu otopiti čokoladu, mleko i ulje, preliti preko kolača.

Ostaviti najbolje preko noći u frižideru da se ohladi i sutradan uživati u ukusu.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept