burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Kapri kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Patišpanj:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Fil sa voćem:

600 ml vode

600 g voća (jagode, maline, višnje može i miks)

300 g šećera

3 C pudinga od jagode

Žuti fil:

1 l mleka

300 g šećera

3 C pudinga vanila

2 kašike C čvrstina

1 margarin za kolače

Za dekorisanje:

200 g C šlaga

Kapri kolač

Koraci pripreme

Skuvati žuti fil:
900 ml mleka i 300 g šećera staviti da provri pa zakuvati sa prethodno razmućenim C pudingom od vanile sa 100 ml mleka i C čvrstinom. Skloniti sa šporeta pa kad se ohladi dodati ulupan margarin.

Za koru izmutiti belanca sa šećerom pa polako dodati jedno po jedno žumance. Prosejati brašno sa C kakaom i C praškom za pecivo pa lagano izmešati. Peći na pek papiru 15 min. na 200°C. Pečenu koru prevrnuti na tacnu na kojoj će se filovati.

Za to vreme skuvati fil od voća. U šerpu sipati 500 ml vode, šećer i voće. Prokuvati par minuta pa zakuvati sa pudingom od jagode umućenim u 100 ml vode.

Fil polako sipati preko kore čim se skuva. Poravnati i ostaviti da se ohladi.

Žuti fil lagano premazati preko voćnog, a potom gore staviti C šlag ulupan sa kiselom vodom.

Naši proizvodi

Kapri kolač

Koraci pripreme

Skuvati žuti fil:
900 ml mleka i 300 g šećera staviti da provri pa zakuvati sa prethodno razmućenim C pudingom od vanile sa 100 ml mleka i C čvrstinom. Skloniti sa šporeta pa kad se ohladi dodati ulupan margarin.

Za koru izmutiti belanca sa šećerom pa polako dodati jedno po jedno žumance. Prosejati brašno sa C kakaom i C praškom za pecivo pa lagano izmešati. Peći na pek papiru 15 min. na 200°C. Pečenu koru prevrnuti na tacnu na kojoj će se filovati.

Za to vreme skuvati fil od voća. U šerpu sipati 500 ml vode, šećer i voće. Prokuvati par minuta pa zakuvati sa pudingom od jagode umućenim u 100 ml vode.

Fil polako sipati preko kore čim se skuva. Poravnati i ostaviti da se ohladi.

Žuti fil lagano premazati preko voćnog, a potom gore staviti C šlag ulupan sa kiselom vodom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept