burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kapri kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Patišpanj:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika mleka

3 kašike ulja

5 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

250 g vode

250 g šećera

Krem:

750 ml vode

500 g jagoda ili višnje

250 g šećera

3 C pudinga

3 C šlag krema

Kapri kolač

Koraci pripreme

Napravite patišpanj od 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika mleka, 3 kašike ulja, 5 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer.

Pečenu koru preliti sirupom od 250 g vode i 250 g šećera.

Skuvati u 750 ml vode 500 g jagoda ili višnje sa 250 g šećera.

U tu masu dodati 3 C pudinga.

Topli krem staviti preko kore.

Kad se ohladi dodati 3 umućena C šlag krema.

Kolač ukrasiti rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Kapri kolač

Koraci pripreme

Napravite patišpanj od 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika mleka, 3 kašike ulja, 5 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer.

Pečenu koru preliti sirupom od 250 g vode i 250 g šećera.

Skuvati u 750 ml vode 500 g jagoda ili višnje sa 250 g šećera.

U tu masu dodati 3 C pudinga.

Topli krem staviti preko kore.

Kad se ohladi dodati 3 umućena C šlag krema.

Kolač ukrasiti rendanom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept