burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kapri kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

2 kašike ulja

4 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

Za fil:

600 g jagoda

7 kašika šećera

100 ml vode

1 C puding od vanile

40 g C čvrstina ili brašna

100 g C šlaga

100 ml hladne vode

Kapri kolač

Koraci pripreme

Prvo pripremiti koru. Odvojiti belanac od žumanaca, penasto umutiti belanac (u čvrst šne), dodati šećer, kratko mutiti pa dodati žumanac i mutiti jedan minut. Odložiti mikser, dodati brašno, ulje i C prašak za pecivo.

Ručno izmešati kašikom ili špatulom da se svi sastojci sjedine, da se dobije masa bez grudvica.

Koru sam pekla u okruglom plehu 28 cm prečnika. Peći 15-20 minuta na 180°C, vreme pečenja zavisi i od jačine rerne.

Pečenu koru prebaciti u kalup 26 cm, kojem se skida obruč, zato što se kora tokom pečenja malo skupi.

Dok se kora peče možete kuvati fil. Jagode, šećer i malo vode od onih 100 ml staviti da se zagreva na umerenoj temperaturi, kad počne da kuva kuvati 5 minuta.

C čvrstin i C puding razmutiti u ostatku vode, dolivati u tankom mlazu u jagode, uz stalno mešanje kuvati minut.

Vruć fil preliti preko pečene kore i ostaviti da se dobro ohladi.

Preko staviti umućen C šlag.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Kapri kolač

Koraci pripreme

Prvo pripremiti koru. Odvojiti belanac od žumanaca, penasto umutiti belanac (u čvrst šne), dodati šećer, kratko mutiti pa dodati žumanac i mutiti jedan minut. Odložiti mikser, dodati brašno, ulje i C prašak za pecivo.

Ručno izmešati kašikom ili špatulom da se svi sastojci sjedine, da se dobije masa bez grudvica.

Koru sam pekla u okruglom plehu 28 cm prečnika. Peći 15-20 minuta na 180°C, vreme pečenja zavisi i od jačine rerne.

Pečenu koru prebaciti u kalup 26 cm, kojem se skida obruč, zato što se kora tokom pečenja malo skupi.

Dok se kora peče možete kuvati fil. Jagode, šećer i malo vode od onih 100 ml staviti da se zagreva na umerenoj temperaturi, kad počne da kuva kuvati 5 minuta.

C čvrstin i C puding razmutiti u ostatku vode, dolivati u tankom mlazu u jagode, uz stalno mešanje kuvati minut.

Vruć fil preliti preko pečene kore i ostaviti da se dobro ohladi.

Preko staviti umućen C šlag.

Ukrasiti po želji.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept