burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kakao kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

3 jaja

100 g maslaca

350 g šećera

300 g brašna

1 čaša mleka

1 C Praška za pecivo

1 kašika C Kakao praha

Džem od kajsije

Kakao kolač

Koraci pripreme

Umutiti žumanca, maslac, 200 g šećera, dodati čašu mleka, kakao i prašak za pecivo, pomešan sa 300 g brašna. Sve dobro izmešati da se dobije ujednačena masa. Masu sipati u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj temperaturi u pećnici.

Dok se kolač peče, pripremiti džem od kajsija i ulupati sneg od 3 belanceta sa 150 g šećera.

Kada je kolač upola pečen, izvaditi ga iz pećnice i brzo premazati džemom, preko džema staviti ulupan sneg od belanaca i vratiti u pećnicu da se još malo zapeče.

Kolač pustiti da se prohladi pa ga iseći na kocke.

Naši proizvodi

Kakao kolač

Koraci pripreme

Umutiti žumanca, maslac, 200 g šećera, dodati čašu mleka, kakao i prašak za pecivo, pomešan sa 300 g brašna. Sve dobro izmešati da se dobije ujednačena masa. Masu sipati u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj temperaturi u pećnici.

Dok se kolač peče, pripremiti džem od kajsija i ulupati sneg od 3 belanceta sa 150 g šećera.

Kada je kolač upola pečen, izvaditi ga iz pećnice i brzo premazati džemom, preko džema staviti ulupan sneg od belanaca i vratiti u pećnicu da se još malo zapeče.

Kolač pustiti da se prohladi pa ga iseći na kocke.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept