0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
100 g maslaca
350 g šećera
300 g brašna
1 čaša mleka
1 C Praška za pecivo
1 kašika C Kakao praha
Džem od kajsije
Umutiti žumanca, maslac, 200 g šećera, dodati čašu mleka, kakao i prašak za pecivo, pomešan sa 300 g brašna. Sve dobro izmešati da se dobije ujednačena masa. Masu sipati u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj temperaturi u pećnici.
Dok se kolač peče, pripremiti džem od kajsija i ulupati sneg od 3 belanceta sa 150 g šećera.
Kada je kolač upola pečen, izvaditi ga iz pećnice i brzo premazati džemom, preko džema staviti ulupan sneg od belanaca i vratiti u pećnicu da se još malo zapeče.
Kolač pustiti da se prohladi pa ga iseći na kocke.
Umutiti žumanca, maslac, 200 g šećera, dodati čašu mleka, kakao i prašak za pecivo, pomešan sa 300 g brašna. Sve dobro izmešati da se dobije ujednačena masa. Masu sipati u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj temperaturi u pećnici.
Dok se kolač peče, pripremiti džem od kajsija i ulupati sneg od 3 belanceta sa 150 g šećera.
Kada je kolač upola pečen, izvaditi ga iz pećnice i brzo premazati džemom, preko džema staviti ulupan sneg od belanaca i vratiti u pećnicu da se još malo zapeče.
Kolač pustiti da se prohladi pa ga iseći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.