burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijapun pleh dužine 35 cm

Kakao kolač sa griz-kosos filom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
pun pleh dužine 35 cm

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

1 čaša šećera

1 čaša ulja

1 čaša mleka

1 C prašak za pecivo (obavezno)

2 kašike C kakaoa

2 čaše brašna

Za fil:

700 ml mleka

2 čaše šećera

10 kašika C griza

100 g C kokosa

Kakao kolač sa griz-kosos filom

Koraci pripreme

Odvojiti belance od žumaceta, umutiti belanca u čvrst sneg, dodati 2 čaše šećera, lepo izmešati, dodati žumanca, pa čašu ulja, a zatim čašu mleka kada sve to umutite dodajte postepeno brašno i C prašak za pecivo.

Pažljivo mutite da ne ostanu grudvice od brašna! Na kraju dodajte 2 kašike C kakaoa i promešajte kašikom.

Pola smese izlitje u podmazan pleh ili obložen pek papirom. Peći dok kora ne porumeni.

Dok se kora peče skuvajte fil. Stavite na laganu vatru 700 ml mleka sa dve čaše šećera da provri, kada mleko provri dodati 10 ravnih kašikaC griza i mešati non stop dok se ne zgusne smesa.

Pomeriti sa vatre i u vruć fil staviti 100 g C kokosa.

Fil ostaviti da se ohladi, kada se fil ohladi stavite ga preko zapečene kore, a zatim izlijte preko fila ostatak smese za koru i stavite da pečete.

Kolač je gotov kad gornja kora porumeni i kada ništa ne ostaje na čačkalici.

Naši proizvodi

Kakao kolač sa griz-kosos filom

Koraci pripreme

Odvojiti belance od žumaceta, umutiti belanca u čvrst sneg, dodati 2 čaše šećera, lepo izmešati, dodati žumanca, pa čašu ulja, a zatim čašu mleka kada sve to umutite dodajte postepeno brašno i C prašak za pecivo.

Pažljivo mutite da ne ostanu grudvice od brašna! Na kraju dodajte 2 kašike C kakaoa i promešajte kašikom.

Pola smese izlitje u podmazan pleh ili obložen pek papirom. Peći dok kora ne porumeni.

Dok se kora peče skuvajte fil. Stavite na laganu vatru 700 ml mleka sa dve čaše šećera da provri, kada mleko provri dodati 10 ravnih kašikaC griza i mešati non stop dok se ne zgusne smesa.

Pomeriti sa vatre i u vruć fil staviti 100 g C kokosa.

Fil ostaviti da se ohladi, kada se fil ohladi stavite ga preko zapečene kore, a zatim izlijte preko fila ostatak smese za koru i stavite da pečete.

Kolač je gotov kad gornja kora porumeni i kada ništa ne ostaje na čačkalici.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept