0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 šolja rendane bundeve (šolja za belu kafu od 2,5 dl)
1 šolja rendanih jabuka
2 jajeta
4 kašika brašna
4 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike šećera
1 vanilin C šećer
1 kašičica cimeta
1 C prašak za pecivo
Penasto umutite jaja sa šećerom, C vanilin šećerom i cimetom, dodajte bundeve, jabuke, orahe i lešnike. Sve promešajte varjačom.
Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo. Dodajte i jednu po jednu kašiku brašna, s tim da vodite računa da ne bude pregusto.
Ako je potrebno smanjite količinu brašna ili ga povećajte.
Brašno u ovom slučaju služi da biste dobili potrebnu gustinu testa.
Smešu stavljajte u kalup za mafine i pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 30 minuta.
Penasto umutite jaja sa šećerom, C vanilin šećerom i cimetom, dodajte bundeve, jabuke, orahe i lešnike. Sve promešajte varjačom.
Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo. Dodajte i jednu po jednu kašiku brašna, s tim da vodite računa da ne bude pregusto.
Ako je potrebno smanjite količinu brašna ili ga povećajte.
Brašno u ovom slučaju služi da biste dobili potrebnu gustinu testa.
Smešu stavljajte u kalup za mafine i pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 30 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.