0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 kašika mleka
1 kašika C praška za pecivo
4 kašike kore od pomorandže
1 pečena kora
6 kašika džema od šljiva
3 narandže
160 g šećera
2 dl vode
200 ml ceđenog soka pomorandže
160 g čokolade
6 kašika mleka
20 g maslaca
Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, dodati 3 kašike mleka, 1 kašiku kore od pomorandže.
Mutiti minut, pa dodati 3 kašike brašna i C prašak za pecivo.
Izliti u pleh obložen pek papirom i peći koru na 180 C oko 20 min. Ispeći još jednu koru.
Jedna kora je za filovanje, a druga ide za fil.
Fil:
Sipati šećer i vodu i to ušpinovati 160 g šećera i 2 dl vode. Iscepkati jednu koru.
Drugu preliti sa ušpinovanim šećerom. Dodati u iscepkanu koru džem od šljiva i pomorandžu.
Filovanje:
Staviti koru na tacnu i preliti je sa 200 ml ceđenog soka pomorandže.
Preko toga sipati fil i malo izravnati. Ostaviti u frižider da odstoji malo.
Za to vreme pripremati čokoladu. Staviti 200 g čokolade i maslac da se otope, ako imate malo čokolade dodajte C kakao.
I kada se to istopi prelijte preko kolača i ostaviti opet u frižider, pa isecite na kocke i poslužite.
Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, dodati 3 kašike mleka, 1 kašiku kore od pomorandže.
Mutiti minut, pa dodati 3 kašike brašna i C prašak za pecivo.
Izliti u pleh obložen pek papirom i peći koru na 180 C oko 20 min. Ispeći još jednu koru.
Jedna kora je za filovanje, a druga ide za fil.
Fil:
Sipati šećer i vodu i to ušpinovati 160 g šećera i 2 dl vode. Iscepkati jednu koru.
Drugu preliti sa ušpinovanim šećerom. Dodati u iscepkanu koru džem od šljiva i pomorandžu.
Filovanje:
Staviti koru na tacnu i preliti je sa 200 ml ceđenog soka pomorandže.
Preko toga sipati fil i malo izravnati. Ostaviti u frižider da odstoji malo.
Za to vreme pripremati čokoladu. Staviti 200 g čokolade i maslac da se otope, ako imate malo čokolade dodajte C kakao.
I kada se to istopi prelijte preko kolača i ostaviti opet u frižider, pa isecite na kocke i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.