0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30-tak
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30-tak
5 jaja
24 kašike šećera
24 kašike brašna
24 kašike ulja
24 kašike mleka
1 C prašak za pecivo
1 čaša vode (oko 200 ml)
20 kašika šećera
4 kašike džema od kajsije
1 narendana zaleđena pomorandža
200 g čokolade
2 kašike šećera
2 kašike mleka
2 kašike vode
Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, pa zatim dodati i ostale sastojke i dobro sve sjediniti.
Ovu masu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Kada se kora ohladi, preseći je na pola, po sredini (najbolje debljim koncem). Jednu polovinu kore izmrviti, a drugu preneti na tacnu na kojoj ćemo filovati kolač.
Fil:
Vodu ušpinovati sa šećerom, pa dodati džem od kajsija i narendanu pomorandžu. Na kraju ubaciti i izmrvljenu koru i sve dobro izmešati.
Naneti fil preko kore i preliti čokoladnom glazurom.
Glazura:
Čokoladu otopiti sa šećerom, mlekom i vodom na tihoj vatri, nikako da provri.
Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, pa zatim dodati i ostale sastojke i dobro sve sjediniti.
Ovu masu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Kada se kora ohladi, preseći je na pola, po sredini (najbolje debljim koncem). Jednu polovinu kore izmrviti, a drugu preneti na tacnu na kojoj ćemo filovati kolač.
Fil:
Vodu ušpinovati sa šećerom, pa dodati džem od kajsija i narendanu pomorandžu. Na kraju ubaciti i izmrvljenu koru i sve dobro izmešati.
Naneti fil preko kore i preliti čokoladnom glazurom.
Glazura:
Čokoladu otopiti sa šećerom, mlekom i vodom na tihoj vatri, nikako da provri.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.