0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 20 parčića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20 parčića
2 jaja
14 kašika šećera
1 C vanilin šećer
18 kašika sojinog mleka
18 kašika ulja
18 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 pomorandže
125 g šećera
200 ml vode
3 kašike džema od kajsije
200 g posne čokolade
malo ulja
Par sati pre nego što počnete sa pripremom stavite pomorandže u zamrzivač.
Umutiti prvo belanca sa šećerom pa dodati ostale sastojke.
Izliti u pleh pa peći dok ne porumeni. Kada se malo prohladi, iseći koru na dva dela.
Staviti šećer i vodu da se ušpinuju.
Jedan deo staviti u pleh. Drugi izmrviti u činiju, dodati narendane pomorandže, dzem i ušpinovan šećer.
Izmešati pa staviti preko kore u plehu.
Istopiti čokoladu sa malo ulja pa preliti preko. Ohladiti u frižideru.
Par sati pre nego što počnete sa pripremom stavite pomorandže u zamrzivač.
Umutiti prvo belanca sa šećerom pa dodati ostale sastojke.
Izliti u pleh pa peći dok ne porumeni. Kada se malo prohladi, iseći koru na dva dela.
Staviti šećer i vodu da se ušpinuju.
Jedan deo staviti u pleh. Drugi izmrviti u činiju, dodati narendane pomorandže, dzem i ušpinovan šećer.
Izmešati pa staviti preko kore u plehu.
Istopiti čokoladu sa malo ulja pa preliti preko. Ohladiti u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.