0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
20 kašika šećera
22 kašike mleka
22 kašike ulja
22 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
2 pomorandže
I Kora:
2 jaja, umutiti posebno belance pa dodati žumance, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 12 kašika brašna, 1/2 C praška za pecivo, ispeći koru. I kada se prohladi iseći na sitne kockice.
II Kora:
2 jaja, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 10 kašika mleka, 10 kašika brašna, 10 kašika ulja, 1/2 C praška za pecivo, i kora narendana od 2 pomorandže.
Fil:
Ušpinovati 250 g šećera sa 250 g vode i isceđen sok od dve pomorandže, kada je ušpinovano dodati kockice od I Kore.
Fil premazati preko druge pečene kore.
Kada se kolač prohladi istopiti 150 g čokolade sa dve kašike ulja.
Čokoladu preliti preko kolača.
I Kora:
2 jaja, umutiti posebno belance pa dodati žumance, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 12 kašika brašna, 1/2 C praška za pecivo, ispeći koru. I kada se prohladi iseći na sitne kockice.
II Kora:
2 jaja, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 10 kašika mleka, 10 kašika brašna, 10 kašika ulja, 1/2 C praška za pecivo, i kora narendana od 2 pomorandže.
Fil:
Ušpinovati 250 g šećera sa 250 g vode i isceđen sok od dve pomorandže, kada je ušpinovano dodati kockice od I Kore.
Fil premazati preko druge pečene kore.
Kada se kolač prohladi istopiti 150 g čokolade sa dve kašike ulja.
Čokoladu preliti preko kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.