0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
6 jabuka srednje veličine
5 kašika šećera
2 kesice C šlaga
Jabuke oljuštiti i iseckati na krupnije kockice, potom ih staviti u tepsiju i pomešati sa 5 kašika šećera.
Zatim ih tako sa tepsijom blago pržiti na ringli nekih 15-20 minuta da malo omeknu i puste sok.
Nakon toga skloniti sa ringle i preliti odmah sa testom koje smo umutili od: 7 jaja, 7 kašika šećera, 7 kašika brašna, C prašak za pecivo i 1 kesica C vanile.
Kada testo prelijmo preko jabuka stavimo da pečemo kolač u rerni koju smo predhodno zagrejati na 200 C.
Kada se kolač ispeče prevrnemo ga na okruglu tacnu tako da jabuke budu gore, ohladimo i premažemo kolač sa umućenim C šlagom.
Ostavimo u frižider da se dobro ohladi.
Jabuke oljuštiti i iseckati na krupnije kockice, potom ih staviti u tepsiju i pomešati sa 5 kašika šećera.
Zatim ih tako sa tepsijom blago pržiti na ringli nekih 15-20 minuta da malo omeknu i puste sok.
Nakon toga skloniti sa ringle i preliti odmah sa testom koje smo umutili od: 7 jaja, 7 kašika šećera, 7 kašika brašna, C prašak za pecivo i 1 kesica C vanile.
Kada testo prelijmo preko jabuka stavimo da pečemo kolač u rerni koju smo predhodno zagrejati na 200 C.
Kada se kolač ispeče prevrnemo ga na okruglu tacnu tako da jabuke budu gore, ohladimo i premažemo kolač sa umućenim C šlagom.
Ostavimo u frižider da se dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.