burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Griz kolač sa voćem i pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

600 ml mleka

1 kesica C Puding sa ukusom vanile

80 g C Pšenični griz

35 g šećera

1 kesica C Vanila šećera

3 jaja

voće: šeftelije, smokve, grožđe...

1 kesica Dr. Oetker Preliv za torte prozirni

1 prstohvat soli

Griz kolač sa voćem i pudingom

Koraci pripreme

Okrugli kalup u koji planirate da pečete kolač premažite sa malo ulja i posuti sa malo griza.

Stavite mleko da se zagreje, a u drugoj posudi pomešajte C puding od vanile, šećer, C vanilin šećer i C griz. Dodajte sve u mleko i kuvajte do ključanja.

Morate sve vreme mešati, kada provri pometite sa ringle i dodajte predhodno dobro umućene žumanke.

Posebno umutite belanca u čvrst sneg, dodajte i prstohvat soli. Umućena belanca lagano spatulom pomešajte sa jos toplom smesom od griza i pudinga.

Sipajte smesu u kalup, preko rasporediti voće po želji. Peći kolač na 180 stepeni oko 35 minuta.

Za to vreme pripremite Dr. Oetker preliv za torte. Sadržaj kesice pomešati sa 2 ravne kašike (30 g) šećera u dubljem sudu.

Postepeno dodavati 250 ml vode, uz neprestano mešanje, da se ne bi napravile grudvice.

Smešu uz neprestano mešanje zagrevati do tačke ključanja (da ne provri) i nastaviti sa mešanjem na laganoj vatri, još oko 1 minut.

Ostaviti da se kratko prohladi, 8-10 minuta.

Kada je kolač pečen prelijte ga sa Dr. Oetker prelivom za torte i ostavite da se ohladi.

Naši proizvodi

Griz kolač sa voćem i pudingom

Koraci pripreme

Okrugli kalup u koji planirate da pečete kolač premažite sa malo ulja i posuti sa malo griza.

Stavite mleko da se zagreje, a u drugoj posudi pomešajte C puding od vanile, šećer, C vanilin šećer i C griz. Dodajte sve u mleko i kuvajte do ključanja.

Morate sve vreme mešati, kada provri pometite sa ringle i dodajte predhodno dobro umućene žumanke.

Posebno umutite belanca u čvrst sneg, dodajte i prstohvat soli. Umućena belanca lagano spatulom pomešajte sa jos toplom smesom od griza i pudinga.

Sipajte smesu u kalup, preko rasporediti voće po želji. Peći kolač na 180 stepeni oko 35 minuta.

Za to vreme pripremite Dr. Oetker preliv za torte. Sadržaj kesice pomešati sa 2 ravne kašike (30 g) šećera u dubljem sudu.

Postepeno dodavati 250 ml vode, uz neprestano mešanje, da se ne bi napravile grudvice.

Smešu uz neprestano mešanje zagrevati do tačke ključanja (da ne provri) i nastaviti sa mešanjem na laganoj vatri, još oko 1 minut.

Ostaviti da se kratko prohladi, 8-10 minuta.

Kada je kolač pečen prelijte ga sa Dr. Oetker prelivom za torte i ostavite da se ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept