0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
4 kašike C griza
voda po potrebi
200 ml mleka
3 kašike šećera
1/2 kesice C vanilin šećera
1 C puding od vanile
400 ml mleka
3 kašike šećera
80 g pečenog mlevenog lešnika
200 ml slatke pavlake
1 pakovanje turskog keksa ili 60 komada
100 g crne čokolade
6 kašičica ulja
malo rendane bele čokolade
Zakuvati C griz sa vodom. Kada se skuva dodati mleko i šećer, a kada se zgusne i C vanilin šećer.
Razmutiti C puding i šećer u 100 ml mleka, dodati u 300 ml mleka, pa sve zajedno u griz.
Kad se sve zajedno zgusne skloniti sa ringle i ohladiti. Dodati umućenu slatku pavlaku i lešnike.
Fil podeliti na 3 dela. Ređati keks, fil, keks, fil…
Glazura:
Otopiti čokoladu sa uljem na pari i preliti preko kolača. Narendati belu čokoladu i staviti preko crne.
Kolač ostaviti da prenoći u frižideru.
Zakuvati C griz sa vodom. Kada se skuva dodati mleko i šećer, a kada se zgusne i C vanilin šećer.
Razmutiti C puding i šećer u 100 ml mleka, dodati u 300 ml mleka, pa sve zajedno u griz.
Kad se sve zajedno zgusne skloniti sa ringle i ohladiti. Dodati umućenu slatku pavlaku i lešnike.
Fil podeliti na 3 dela. Ređati keks, fil, keks, fil…
Glazura:
Otopiti čokoladu sa uljem na pari i preliti preko kolača. Narendati belu čokoladu i staviti preko crne.
Kolač ostaviti da prenoći u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.