burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Grčki kolač sa pomorandžom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Testo:

200 g C pšeničnog griza

170 g brašna

250 g šećera

2 jajeta

1 kesica C praška za pecivo

125 g maslaca

sok i korica od 1 pomorandže

130 ml mleka

Preliv:

130 ml vode

130 g šećera

sok i korica od 1 pomorandže

1/2 pomorandže nasečene na kolutiće

1 kesica C vanilin šećera

1/2 kašičice cimeta

nekoliko cvetića karanfilića

Grčki kolač sa pomorandžom

Koraci pripreme

Umutiti žicom za mućenje maslac, žumanca i šećer. Dodati sok od pomorandže i mleko, a zatim umešati brašno, prašak za pecivo, griz i narendanu koricu od pomorandže.

Sipati u podmazan pleh (veličine otprilike 24x32cm ili sličan) i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 20minuta (proveriti čačkalicom da li je pečeno). Pečen kolač ozvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.

Pripremiti sirup od vode, šećera, soka, narendane korice i kolutova pomorandže, vanile, cimeta i karanfilića: Izmešati, staviti da provri i pustiti da vri 5-6 minuta.

Vruć sirup sipati na hladan kolač.

Preliven kolač ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi da upije sirup i staviti u frižider da se dobro ohladi pre služenja.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Grčki kolač sa pomorandžom

Koraci pripreme

Umutiti žicom za mućenje maslac, žumanca i šećer. Dodati sok od pomorandže i mleko, a zatim umešati brašno, prašak za pecivo, griz i narendanu koricu od pomorandže.

Sipati u podmazan pleh (veličine otprilike 24x32cm ili sličan) i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 20minuta (proveriti čačkalicom da li je pečeno). Pečen kolač ozvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.

Pripremiti sirup od vode, šećera, soka, narendane korice i kolutova pomorandže, vanile, cimeta i karanfilića: Izmešati, staviti da provri i pustiti da vri 5-6 minuta.

Vruć sirup sipati na hladan kolač.

Preliven kolač ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi da upije sirup i staviti u frižider da se dobro ohladi pre služenja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept