burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Grčki kolač od kokosa i suvih smokava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

3 čaše ili 450 g C kokosa

2 čaše ili 250 g brašna

4 kašičice ili 20 g C praška za pecivo

200 g putera

2 čaše ili 450 g šećera

7 velikih jaja

2 kašike maslinovog ulja

1 šolja ili 250 g zaslađenog prepečenog kokosa

80 g suvih seckanih smokava

Za sirup:

350 g šećera

3 limuna - kora i sok

Grčki kolač od kokosa i suvih smokava

Koraci pripreme

Nauljite pleh i pospite sa C kokosom. Prethodno zagrejte rernu.

Pomešajte brašno i C prašak za pecivo. Umutite puter i šećer.

Mikserom u to umutite jaja, jedno po jedno.

U to umešati maslinovo ulje, C kokos, prepečeni zaslađeni kokos, seckane suve smokve i brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte u pleh i pecite 10 min, a onda smanjite na 150°C još 65 min. dok ne bude elastično na vrhu.

U međuvremenu, ogulite limunove i koru iseckajte na tračice.

Kuvajte šećer, kori i sok od limuna 3 minuta i procedite, sačuvavši tračice za ukrašavanje.

Kad je kolač gotov, prelijte ga sirupom i ohladite.

Poslužite sa karamelizovanim tračicama od limunove kore odozgo.

Naši proizvodi

Grčki kolač od kokosa i suvih smokava

Koraci pripreme

Nauljite pleh i pospite sa C kokosom. Prethodno zagrejte rernu.

Pomešajte brašno i C prašak za pecivo. Umutite puter i šećer.

Mikserom u to umutite jaja, jedno po jedno.

U to umešati maslinovo ulje, C kokos, prepečeni zaslađeni kokos, seckane suve smokve i brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte u pleh i pecite 10 min, a onda smanjite na 150°C još 65 min. dok ne bude elastično na vrhu.

U međuvremenu, ogulite limunove i koru iseckajte na tračice.

Kuvajte šećer, kori i sok od limuna 3 minuta i procedite, sačuvavši tračice za ukrašavanje.

Kad je kolač gotov, prelijte ga sirupom i ohladite.

Poslužite sa karamelizovanim tračicama od limunove kore odozgo.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept