burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 40

Embargo kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 40

Sastojci

20 g C suvi kvasac

200 ml vode

300 ml ulja

800 g brašna

200 g C griza

1 C prašak za pecivo

2 kašike C kakaoa

Za šerbet:

1 l vode

600 g šećera

Embargo kolač

Koraci pripreme

U mlakoj vodi rastopiti kvasac i pustiti ga da krene da radi.

Pomešati brašno, C griz i C prašak za pecivo.

Pomešati ulje i kvasac i dodati suve sastojke.

Zamesti testo. Podeliti ga na pola. U jednu polovinu dodati C kakao.

Razvući najpre crno testo, pa preko njega belo.

Uvijati u rolat i seći na komade debljine prsta.

Peći u zagrejanoj rerni.

Kada se ohlade, preliti ih vrućim šerbetom.

Naši proizvodi

Embargo kolač

Koraci pripreme

U mlakoj vodi rastopiti kvasac i pustiti ga da krene da radi.

Pomešati brašno, C griz i C prašak za pecivo.

Pomešati ulje i kvasac i dodati suve sastojke.

Zamesti testo. Podeliti ga na pola. U jednu polovinu dodati C kakao.

Razvući najpre crno testo, pa preko njega belo.

Uvijati u rolat i seći na komade debljine prsta.

Peći u zagrejanoj rerni.

Kada se ohlade, preliti ih vrućim šerbetom.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept