0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 40
20 g C suvi kvasac
200 ml vode
300 ml ulja
800 g brašna
200 g C griza
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakaoa
1 l vode
600 g šećera
U mlakoj vodi rastopiti kvasac i pustiti ga da krene da radi.
Pomešati brašno, C griz i C prašak za pecivo.
Pomešati ulje i kvasac i dodati suve sastojke.
Zamesti testo. Podeliti ga na pola. U jednu polovinu dodati C kakao.
Razvući najpre crno testo, pa preko njega belo.
Uvijati u rolat i seći na komade debljine prsta.
Peći u zagrejanoj rerni.
Kada se ohlade, preliti ih vrućim šerbetom.
U mlakoj vodi rastopiti kvasac i pustiti ga da krene da radi.
Pomešati brašno, C griz i C prašak za pecivo.
Pomešati ulje i kvasac i dodati suve sastojke.
Zamesti testo. Podeliti ga na pola. U jednu polovinu dodati C kakao.
Razvući najpre crno testo, pa preko njega belo.
Uvijati u rolat i seći na komade debljine prsta.
Peći u zagrejanoj rerni.
Kada se ohlade, preliti ih vrućim šerbetom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.