burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Ekleri sa čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Testo:

250 ml vode

120 ml ulja

200 g brašna

4 jajeta

Fil:

2 kesice C pudinga od čokolade

8 kašika šećera

2 jajeta

7 dl mleka

Preliv - ganaš:

200 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

1 kesica C vanilin šećera

Ekleri sa čokoladom

Koraci pripreme

Priprema testa:
Staviti vodu i ulje (pomešano) da provri. U provrelu mešavinu vode i ulja sipati brašno i dobro izmešati. Ostaviti da se prohladi. U prohlađeno testo uz mućenje dodavati jedno po jedno jaje i umutiti u ujednačenu smesu. Pomoću šprica formirati duguljaste eklere u podmazan pleh (ili na pek papir). Peći u zagrejanoj rerni na 220 C oko 15-20 minuta, bez otvaranja rerne za vreme pečenja.

Priprema fila:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti sa 2 kašike šećera u čvrst šam. Žumanca pomešati sa pudingom od čokolade, 6 kašika šećera i malo mleka oduzetog od 7dl, u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri i u provrelo mleko zakuvati pripremljen puding sa žumancima. Puding je kuvan kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Čim sklonite puding sa ringle, u vreo puding umešajte i umućen šam od belanaca. Pripremljen fil ostavite da se prohladi.

Filovanje:
Presecite eklere tako da dobijete poklopčiće. Svaki ekler napunite filom pa poklopite odsečenim delom.

Pripremite ganaš od slatke pavlake i čokolade:
Čokoladu izlomite u činiju, a pavlaku zagrejte da skoro počne da vri pa vrelom pavlakom prelijte čokoladu, dodajte vanilin šećer i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Pripremljen preliv prohladite 10-15 minuta, da se malo zgusne, pa njime bogato prelijte eklerčiće.

Naši proizvodi

Ekleri sa čokoladom

Koraci pripreme

Priprema testa:
Staviti vodu i ulje (pomešano) da provri. U provrelu mešavinu vode i ulja sipati brašno i dobro izmešati. Ostaviti da se prohladi. U prohlađeno testo uz mućenje dodavati jedno po jedno jaje i umutiti u ujednačenu smesu. Pomoću šprica formirati duguljaste eklere u podmazan pleh (ili na pek papir). Peći u zagrejanoj rerni na 220 C oko 15-20 minuta, bez otvaranja rerne za vreme pečenja.

Priprema fila:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti sa 2 kašike šećera u čvrst šam. Žumanca pomešati sa pudingom od čokolade, 6 kašika šećera i malo mleka oduzetog od 7dl, u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri i u provrelo mleko zakuvati pripremljen puding sa žumancima. Puding je kuvan kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Čim sklonite puding sa ringle, u vreo puding umešajte i umućen šam od belanaca. Pripremljen fil ostavite da se prohladi.

Filovanje:
Presecite eklere tako da dobijete poklopčiće. Svaki ekler napunite filom pa poklopite odsečenim delom.

Pripremite ganaš od slatke pavlake i čokolade:
Čokoladu izlomite u činiju, a pavlaku zagrejte da skoro počne da vri pa vrelom pavlakom prelijte čokoladu, dodajte vanilin šećer i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Pripremljen preliv prohladite 10-15 minuta, da se malo zgusne, pa njime bogato prelijte eklerčiće.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept