0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
700 g rendanih dunja
500 g šećera
700 g brašna
100 g griza
1 C vanilin šećer
1 C soda bikarbona
1 kesica cimeta
1 C prašak za pecivo
1 C šlag krem ili C šlag
Dunje, šećer, griz i C sodu bikarbonu pomešati i ostaviti da odstoji minimum 1 sat.
U masu dodati dodati ostale sastojke osim šlaga ili kreme i ostaviti 30 minuta.
Peći na temperaturi od 170 - 200 C.
Ispečeni i ohlađeni kolač iseći na kocke, romboide ili po želji, ukrasiti šlag kremom ili penom svaki (može se premazati kao torta i tako seći).
Dunje, šećer, griz i C sodu bikarbonu pomešati i ostaviti da odstoji minimum 1 sat.
U masu dodati dodati ostale sastojke osim šlaga ili kreme i ostaviti 30 minuta.
Peći na temperaturi od 170 - 200 C.
Ispečeni i ohlađeni kolač iseći na kocke, romboide ili po želji, ukrasiti šlag kremom ili penom svaki (može se premazati kao torta i tako seći).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.