0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
4 kašike C kakao
C prašak za pecivo
1/2 l mleka
200 g šećera
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
180 g C šlag beli
Umutiti penasto jaja sa šećerom, zatim dodati mleko i ulje i na kraju brašno, C kakao i C prašak za pecivo.
Lagano promešati i sipati u podmazan pleh i peći 15 minuta na 220 stepeni.
Pečenu koru prohladiti, pa preliti sa prokuvanim mlekom i šećerom, ostaviti da lepo upije.
Za to vreme u litar mleka skuvati dva C pudinga od čokolade, zasladiti po ukusu i vruć puding sipati preko patišpanja.
Ostaviti u frižider da se stegne oko 30 minuta.
Umutiti C šlag sa kiselom vodom i ukrasiti kolač.
Umutiti penasto jaja sa šećerom, zatim dodati mleko i ulje i na kraju brašno, C kakao i C prašak za pecivo.
Lagano promešati i sipati u podmazan pleh i peći 15 minuta na 220 stepeni.
Pečenu koru prohladiti, pa preliti sa prokuvanim mlekom i šećerom, ostaviti da lepo upije.
Za to vreme u litar mleka skuvati dva C pudinga od čokolade, zasladiti po ukusu i vruć puding sipati preko patišpanja.
Ostaviti u frižider da se stegne oko 30 minuta.
Umutiti C šlag sa kiselom vodom i ukrasiti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.