burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladno čudo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

100 g šećera

4 jaja

4 supene kašike brašna

1 kesica C Praška za pecivo

100 g čokolade za kuvanje

200 g maslaca

Preliv:

200 g čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

Dekoracija:

po potrebi mlevenih i lešnika u komadu

listići badema

Čokoladno čudo

Koraci pripreme

Priprema testa:
Rastopite čokoladu sa maslacem na tihoj vatri. Belanca penasto umutimo u posebnoj činiji.

U posebnoj činiji umutimo žumanca penasto sa šećerom, zatim dodamo brašno i C prašak za pecivo.

Rastopljenu čokoladu sa maslacem pomešamo sa umućenim žumancima, brašnom i C praškom za pecivo.

Belanca umešamo varjačom u smesu od žumanca, šećera, brašna i praška za pecivo u koji smo umešali rastopljenu čokoladu sa maslacem.

Dobijenu smesu sipamo u vatrostalnu posudu i peći na 180 C oko 25 minuta.

Priprema preliva:
Dok se kolač peče slatku pavlaku i čokoladu rastopite na tihoj vatri, neprekidno mešajući. Pazite da ne provri.

Kad se biskvit ispeče vrućeg ga izbockamo štapićem za roštilj. Vruć biskvit prelivamo vrućim kremom od slatke pavlake i čokolade.

Ostavite kolač da se hladi prvo na sobnoj temperaturi, a posle ga stavite u frižideru. Krema će se skroz stegnuti i biće lako za sečenje.

Ukrasite kolač po želji ja sam dodala malo mlevenih lešnika, celih lešnika i listiće badema.

Naši proizvodi

Čokoladno čudo

Koraci pripreme

Priprema testa:
Rastopite čokoladu sa maslacem na tihoj vatri. Belanca penasto umutimo u posebnoj činiji.

U posebnoj činiji umutimo žumanca penasto sa šećerom, zatim dodamo brašno i C prašak za pecivo.

Rastopljenu čokoladu sa maslacem pomešamo sa umućenim žumancima, brašnom i C praškom za pecivo.

Belanca umešamo varjačom u smesu od žumanca, šećera, brašna i praška za pecivo u koji smo umešali rastopljenu čokoladu sa maslacem.

Dobijenu smesu sipamo u vatrostalnu posudu i peći na 180 C oko 25 minuta.

Priprema preliva:
Dok se kolač peče slatku pavlaku i čokoladu rastopite na tihoj vatri, neprekidno mešajući. Pazite da ne provri.

Kad se biskvit ispeče vrućeg ga izbockamo štapićem za roštilj. Vruć biskvit prelivamo vrućim kremom od slatke pavlake i čokolade.

Ostavite kolač da se hladi prvo na sobnoj temperaturi, a posle ga stavite u frižideru. Krema će se skroz stegnuti i biće lako za sečenje.

Ukrasite kolač po želji ja sam dodala malo mlevenih lešnika, celih lešnika i listiće badema.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept