burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladno čudo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

4 jaja

200 g margarina

200 g kristal šećera

100 g čokolade za kuvanje

4 kašike brašna

1 kesica C praška za pecivo

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

1 kašika kristal šećera

50 g margarina

500 ml slatke pavlake

100 ml mleka

Čokoladno čudo

Koraci pripreme

Odbojiti belanca od žumanaca.

Umutiti žumanca i šećer.

Otopiti čokoladu i margarin pa dodati u umućena žumanca.

Dodati brašno i C prašak za pecivo i mešati varjačom. Na kraju umutiti belanca i dodavati ih u prethodnu smesu kašikom i mešati varjačom.

Izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180°C 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečen.

Za glazuru otopiti čokoladu, dodati 3 kašike mleka i margarin.

Umutiti pavlaku (može i C šlag krem) i dodati otopljenu čokoladu.

Zagrejati ostatak mleka i poprskati vruć kolač.

Preko vrućeg kolača preliti glazuru.

Naši proizvodi

Čokoladno čudo

Koraci pripreme

Odbojiti belanca od žumanaca.

Umutiti žumanca i šećer.

Otopiti čokoladu i margarin pa dodati u umućena žumanca.

Dodati brašno i C prašak za pecivo i mešati varjačom. Na kraju umutiti belanca i dodavati ih u prethodnu smesu kašikom i mešati varjačom.

Izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180°C 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečen.

Za glazuru otopiti čokoladu, dodati 3 kašike mleka i margarin.

Umutiti pavlaku (može i C šlag krem) i dodati otopljenu čokoladu.

Zagrejati ostatak mleka i poprskati vruć kolač.

Preko vrućeg kolača preliti glazuru.

Autor

Milenica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept