0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 belanaca
300 g šećera
300 g mlevenih oraha
10 žumanaca
10 supenih kašika šećera
4 štangle čokolade za kuvanje
250 g putera
2 kesice C šlag krema
Umutiti 10 belanaca sa 300 g kristal šećera i u to dodati 300 g mlevenih oraha.
Od toga ispeći dve kore u plehu u rerni na 250 stepeni.
Ispečene kore iseći na pola, tako da ukupno dobijete 4 korice koje se filuju šlag filom.
10 žumanaca sa 10 kašika šećera kuvati na pari.
Žumanca se kuvaju na pari dok se od njih ne dobije masa poput malo gušćeg fila, u to dodati 4 štangle čokolade.
Kada se to prohladi sjediniti sa 250 g putera i dobro umuti da bude penast fil. Filovati korice.
Za kraj umutite kesicu C šlag krema i ukrasite tortu.
Umutiti 10 belanaca sa 300 g kristal šećera i u to dodati 300 g mlevenih oraha.
Od toga ispeći dve kore u plehu u rerni na 250 stepeni.
Ispečene kore iseći na pola, tako da ukupno dobijete 4 korice koje se filuju šlag filom.
10 žumanaca sa 10 kašika šećera kuvati na pari.
Žumanca se kuvaju na pari dok se od njih ne dobije masa poput malo gušćeg fila, u to dodati 4 štangle čokolade.
Kada se to prohladi sjediniti sa 250 g putera i dobro umuti da bude penast fil. Filovati korice.
Za kraj umutite kesicu C šlag krema i ukrasite tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.