0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašičica C kakaoa
3 kašike tople vode
3 žumanca
500 ml slatke pavlake
1 C želatin
4 kašika vode
200 g čokolade
1 kašika ulja
70 g margarina
100 ml vode
100 g čokolade
50 g margarina
malo ulja
Belanca umutiti u čvrsti sneg. Šećer i žumanca umutite penasto.
U žumanca dodajte toplu vodu, kratko umutite.
Pomešajte brašno, C prašak za pecivo i kakao, dodajte u žumanca i sjedinite.
Dodajte umućena belanca i kašikom sjedinite. Pola smese rasporedite na masnom papiru u tepsiji 24 x 37 cm.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 10 minuta. Biskvit je dosta tanak pazite da ne zagori.
Ponovite potupak sa preostalim delom smese.
Premaz od čokolade:
Čokoladu, ulje, margarin i vodu stavite da se kuva na pari da se sastojci istope. Ostavite da se malo prohladi.
Krema od slatke pavlake:
U posudi C želatin pomešajte sa vodom i ostavite da stoji. Slatku pavlaku umutite, neka bude čvrsto, ali ne premutiti. Želatin koji je nabubrio staviti da se istopi, ali da ne bude vruć. U umućenu slatku pavlaku dodajte pomalo želatina i mutite.
Čokoladna glazura:
Čokoladu, margarin i ulje stavite da se sastojci istope na pari.
Filovanje:
Biskvit postavite na tacnu. Rasporedite pola kreme od slatke pavlake.
Premažite kremu sa prohlađenim premazom. Stavite u frižider da se premaz stegne.
Rasporedite ostatak kreme od slatke pavlake. Postavite biskvit i lagano pritisnite.
Prelijte čokoladnu glazuru. Stavite kolač u frižider.
Pre rezanja neka vam kolač stoji na sobnoj temperaturi 10- 15 minuta, tako neće pucati pri rezanju.
Belanca umutiti u čvrsti sneg. Šećer i žumanca umutite penasto.
U žumanca dodajte toplu vodu, kratko umutite.
Pomešajte brašno, C prašak za pecivo i kakao, dodajte u žumanca i sjedinite.
Dodajte umućena belanca i kašikom sjedinite. Pola smese rasporedite na masnom papiru u tepsiji 24 x 37 cm.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 10 minuta. Biskvit je dosta tanak pazite da ne zagori.
Ponovite potupak sa preostalim delom smese.
Premaz od čokolade:
Čokoladu, ulje, margarin i vodu stavite da se kuva na pari da se sastojci istope. Ostavite da se malo prohladi.
Krema od slatke pavlake:
U posudi C želatin pomešajte sa vodom i ostavite da stoji. Slatku pavlaku umutite, neka bude čvrsto, ali ne premutiti. Želatin koji je nabubrio staviti da se istopi, ali da ne bude vruć. U umućenu slatku pavlaku dodajte pomalo želatina i mutite.
Čokoladna glazura:
Čokoladu, margarin i ulje stavite da se sastojci istope na pari.
Filovanje:
Biskvit postavite na tacnu. Rasporedite pola kreme od slatke pavlake.
Premažite kremu sa prohlađenim premazom. Stavite u frižider da se premaz stegne.
Rasporedite ostatak kreme od slatke pavlake. Postavite biskvit i lagano pritisnite.
Prelijte čokoladnu glazuru. Stavite kolač u frižider.
Pre rezanja neka vam kolač stoji na sobnoj temperaturi 10- 15 minuta, tako neće pucati pri rezanju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.