burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Čokoladni poljupci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

Za testo:

4 jajeta

450 g šećera

900 g brašna

4 dl ulja

2 kesice C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

1 sočna pomorandža

Za ganaš:

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade

Čokoladni poljupci

Koraci pripreme

Umutite penasto jaja sa šećerom, vanilin šećerom i uljem. Umešajte brašno, prašak za pecivo, narendanu koru od pomorandže i sok od pomorandže. Zamesite meko testo, tako da se ne lepi za prste.

Valjajte kuglice veličine manjeg oraha i ređajte sa razmakom u pleh, jer će da narastu. Količina testa je za četiri velika pleha.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C, oko 20 minuta da samo blago porumene.

Pavlaku zagrejati skoro do ključanja i preliti preko čokolade nalomljene na komadiće.

Par minuta pustiti da se čokolada zagreje od toplote pavlake, a onda mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.

Po dva keksića spajati tankim slojem ganaša. Utrošićete otprilike polovinu pripremljenog ganaša.

Ostatak ganaša stavite u špric kesu i dekorišite kolačiće (ili jednostavno samo sipajte kašičicom po malo ganaša na svaki keksić).

Naši proizvodi

Čokoladni poljupci

Koraci pripreme

Umutite penasto jaja sa šećerom, vanilin šećerom i uljem. Umešajte brašno, prašak za pecivo, narendanu koru od pomorandže i sok od pomorandže. Zamesite meko testo, tako da se ne lepi za prste.

Valjajte kuglice veličine manjeg oraha i ređajte sa razmakom u pleh, jer će da narastu. Količina testa je za četiri velika pleha.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C, oko 20 minuta da samo blago porumene.

Pavlaku zagrejati skoro do ključanja i preliti preko čokolade nalomljene na komadiće.

Par minuta pustiti da se čokolada zagreje od toplote pavlake, a onda mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.

Po dva keksića spajati tankim slojem ganaša. Utrošićete otprilike polovinu pripremljenog ganaša.

Ostatak ganaša stavite u špric kesu i dekorišite kolačiće (ili jednostavno samo sipajte kašičicom po malo ganaša na svaki keksić).

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept