0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24 mafina
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24 mafina
285 g brašna
15 g C kakaoa (2 kašike)
200 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
4 jaja
2,5 dl ulja
2,5 dl mleka
1 kesica C šlag krema sa ukusom čokolade
1 kesica cimeta (po želji)
Postupak pripreme:
U jednu posudu staviti brašno, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C kakao i po želji cimet.
Po želji, dodajte komadiće čokolade ili lešnika, badema, oraha. Izmešajte.
U drugoj posudi staviti jaja I dobro ih izmutite mikserom. U jaja dodajte ulje i mleko.
Odložite mikser. U smesu jaja polako dodajte suve sastojke (kroz cediljku) i izmešajte varjačom.
Kašikom stavljati smesu u papirnate ili silikonske košarice.
Pecite 20 minuta na 200°C. Od ove mere ispadne otprilike 24 mafina.
Dekorišite mafine C šlag kremom sa ukusom čokolade, čokoladnim mrvicama, keksom.
Postupak pripreme:
U jednu posudu staviti brašno, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C kakao i po želji cimet.
Po želji, dodajte komadiće čokolade ili lešnika, badema, oraha. Izmešajte.
U drugoj posudi staviti jaja I dobro ih izmutite mikserom. U jaja dodajte ulje i mleko.
Odložite mikser. U smesu jaja polako dodajte suve sastojke (kroz cediljku) i izmešajte varjačom.
Kašikom stavljati smesu u papirnate ili silikonske košarice.
Pecite 20 minuta na 200°C. Od ove mere ispadne otprilike 24 mafina.
Dekorišite mafine C šlag kremom sa ukusom čokolade, čokoladnim mrvicama, keksom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.