0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12-18 mafina
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12-18 mafina
250 g brašna
1/2 C praška za pecivo
4 kašike C kakao u prahu
150 g šećera
150 g naseckane čokolade za kuvanje
250 ml mleka
90 ml ulja
2 jaja
U vangli najpre izmešati brašno i C prašak za pecivo. Zatim dodati C kakao i šećer. Sve to promešati.
U posebnoj vangli izmutiti dva jaja viljuškom, zatim dodati mleko i ulje, pa sve to promešati.
Suve sastojke dodati u tečne sastojke i sve lepo promešati.
Nakon toga u smesu ubaciti komadiće naseckane čokolade za kuvanje i to 100 g.
Korpice za mafine napuniti smesom do pola, zagrejati rernu na 160 stepeni i peći mafine 7 minuta.
Zatim ih izvaditi i preko svakog mafina dodati naseckanu čokoladu kako bi čokolada unutar mafina bila rastopljena.
Zatim mafine vratiti u rernu i peći ih još 15 minuta na istoj temperaturi.
U vangli najpre izmešati brašno i C prašak za pecivo. Zatim dodati C kakao i šećer. Sve to promešati.
U posebnoj vangli izmutiti dva jaja viljuškom, zatim dodati mleko i ulje, pa sve to promešati.
Suve sastojke dodati u tečne sastojke i sve lepo promešati.
Nakon toga u smesu ubaciti komadiće naseckane čokolade za kuvanje i to 100 g.
Korpice za mafine napuniti smesom do pola, zagrejati rernu na 160 stepeni i peći mafine 7 minuta.
Zatim ih izvaditi i preko svakog mafina dodati naseckanu čokoladu kako bi čokolada unutar mafina bila rastopljena.
Zatim mafine vratiti u rernu i peći ih još 15 minuta na istoj temperaturi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.