burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladni kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

400 g keksa

3 dl mleka

Za čokoladni fil:

1 C puding od čokolade

4 dl mleka

5 kašika šećera

150 g margarina

Za fil od višanja:

800 g višanja

4 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

2 pune kašike C čvrstina

Za čokoladni preliv:

4 dl slatke pavlake

200 g čokolade

Čokoladni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Čokoladni fil:
U šerpu sipati 3 dl mleka i dodati šećer pa staviti na vatru da proključa, za to vreme razmutiti C puding u ostatak mleka. Kada mleko proključa skuvati puding pa umešati margarin.

Fil od višanja:
Višnje staviti u dublju šerpu, staviti na vatru i dodati malo vode oceđene od višanja, a u ostatak vode umešati C čvrstin, zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kuvati dok se ne zgusne.

U dublju posudu poređati keks natopljen u mleku, pa preliti čokoladnim kremom, pa ponovo keks, pa fil od višanja.

Ostaviti da se malo stegne, za to vreme pripremiti čokoladni preliv:
na pari otopiti čokoladu i pavlaku zagrevati do ključanja ( ne sme da proključa).

Preko fila od višanja staviti još jedan red keksa pa preliti čokoladnim prelivom.

Staviti u frižider najmanje 1 sat.

Naši proizvodi

Čokoladni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Čokoladni fil:
U šerpu sipati 3 dl mleka i dodati šećer pa staviti na vatru da proključa, za to vreme razmutiti C puding u ostatak mleka. Kada mleko proključa skuvati puding pa umešati margarin.

Fil od višanja:
Višnje staviti u dublju šerpu, staviti na vatru i dodati malo vode oceđene od višanja, a u ostatak vode umešati C čvrstin, zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kuvati dok se ne zgusne.

U dublju posudu poređati keks natopljen u mleku, pa preliti čokoladnim kremom, pa ponovo keks, pa fil od višanja.

Ostaviti da se malo stegne, za to vreme pripremiti čokoladni preliv:
na pari otopiti čokoladu i pavlaku zagrevati do ključanja ( ne sme da proključa).

Preko fila od višanja staviti još jedan red keksa pa preliti čokoladnim prelivom.

Staviti u frižider najmanje 1 sat.

Autor

Teodora

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept