0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
400 g keksa
3 dl mleka
1 C puding od čokolade
4 dl mleka
5 kašika šećera
150 g margarina
800 g višanja
4 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 pune kašike C čvrstina
4 dl slatke pavlake
200 g čokolade
Čokoladni fil:
U šerpu sipati 3 dl mleka i dodati šećer pa staviti na vatru da proključa, za to vreme razmutiti C puding u ostatak mleka. Kada mleko proključa skuvati puding pa umešati margarin.
Fil od višanja:
Višnje staviti u dublju šerpu, staviti na vatru i dodati malo vode oceđene od višanja, a u ostatak vode umešati C čvrstin, zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kuvati dok se ne zgusne.
U dublju posudu poređati keks natopljen u mleku, pa preliti čokoladnim kremom, pa ponovo keks, pa fil od višanja.
Ostaviti da se malo stegne, za to vreme pripremiti čokoladni preliv:
na pari otopiti čokoladu i pavlaku zagrevati do ključanja ( ne sme da proključa).
Preko fila od višanja staviti još jedan red keksa pa preliti čokoladnim prelivom.
Staviti u frižider najmanje 1 sat.
Čokoladni fil:
U šerpu sipati 3 dl mleka i dodati šećer pa staviti na vatru da proključa, za to vreme razmutiti C puding u ostatak mleka. Kada mleko proključa skuvati puding pa umešati margarin.
Fil od višanja:
Višnje staviti u dublju šerpu, staviti na vatru i dodati malo vode oceđene od višanja, a u ostatak vode umešati C čvrstin, zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kuvati dok se ne zgusne.
U dublju posudu poređati keks natopljen u mleku, pa preliti čokoladnim kremom, pa ponovo keks, pa fil od višanja.
Ostaviti da se malo stegne, za to vreme pripremiti čokoladni preliv:
na pari otopiti čokoladu i pavlaku zagrevati do ključanja ( ne sme da proključa).
Preko fila od višanja staviti još jedan red keksa pa preliti čokoladnim prelivom.
Staviti u frižider najmanje 1 sat.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.