burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladni kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

3 jaja

15 kašika brašna

15 kašika ulja

15 kašika mleka

15 kašika šećera

4 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Za fil:

500 ml mleka

2 C pudinga od čokolade

150 g šećera

100 g čokolade

500 g očišćenih višanja

Za glazuru:

250 ml slatke pavlake

100 g čokolade

Čokoladni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Staviti da provri 400 ml mleka sa 150 g šećera. U 100 ml hladnog mleka umutiti 2 pudinga od čokolade.

U ključalo mleko sipati umućen puding i mešati neprestano dok se ne zgusne. Umutiti odvojeno 3 belanca i 3 žumanca. U umućena žumanca dodati 15 kašika šećer i mutiti par minuta.

Zatim dodati 15 kašika brašna, C prašak za pecivo, 15 kašika ulja, 15 kašika mleka i 4 kašika C kakaoa. Sve lepo umutiti mikserom. Umućeno belance postepeno dodavati i mešati polako varjačom.

Polovinu mase za koru razliti u pleh, dimenzija 20x30, koji je prethodno premazan uljem i brašnom. Peći na 170 stepeni 10 min.

Prvi sloj nije potrebno da bude skroz pečen već je potrebno da se formira korica. Na prvi sloj kore naneti skuvani puding. Preko pudinga posuti višnje, a preko višanja narendati 100 g čokolade.

Ostatak mase za koru preliti preko narendane čokolade i tako peći na istoj temperaturi još otprilike 20 minuta. Dok se kolač peče pripremiti glazuru.

Za glazuru je neophodno da se u slatkoj pavlaci istopi 100 g čokolade. Ne dozvoliti da provri već kuvati samo dok se ne sjedini.

Kada se glazura ohladi, na sobnoj temperaturi, preliti preko kolača.

Naši proizvodi

Čokoladni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Staviti da provri 400 ml mleka sa 150 g šećera. U 100 ml hladnog mleka umutiti 2 pudinga od čokolade.

U ključalo mleko sipati umućen puding i mešati neprestano dok se ne zgusne. Umutiti odvojeno 3 belanca i 3 žumanca. U umućena žumanca dodati 15 kašika šećer i mutiti par minuta.

Zatim dodati 15 kašika brašna, C prašak za pecivo, 15 kašika ulja, 15 kašika mleka i 4 kašika C kakaoa. Sve lepo umutiti mikserom. Umućeno belance postepeno dodavati i mešati polako varjačom.

Polovinu mase za koru razliti u pleh, dimenzija 20x30, koji je prethodno premazan uljem i brašnom. Peći na 170 stepeni 10 min.

Prvi sloj nije potrebno da bude skroz pečen već je potrebno da se formira korica. Na prvi sloj kore naneti skuvani puding. Preko pudinga posuti višnje, a preko višanja narendati 100 g čokolade.

Ostatak mase za koru preliti preko narendane čokolade i tako peći na istoj temperaturi još otprilike 20 minuta. Dok se kolač peče pripremiti glazuru.

Za glazuru je neophodno da se u slatkoj pavlaci istopi 100 g čokolade. Ne dozvoliti da provri već kuvati samo dok se ne sjedini.

Kada se glazura ohladi, na sobnoj temperaturi, preliti preko kolača.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept