0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 šolje šećera
3 šolje brašna
2 šolje mleka
1 šolja ulja,
1 šolja oraha
3 jaja
1 kesica C praška za pecivo
10 kašika šećera
6 kašika vode
100 g čokolade
30 g maslaca
malo marmelade od kajsije ili šljive
Umutite testo od jaja, mleka, ulja, brašna, šećera, oraha i C praška za pecivo.
Sipajte ga u pleh i pecite na 180C 15-20 min.
Kada kora bude gotova premažite je marmeladom.
Za glazuru otopite šećer sa vodom, dodajte čokoladu i puter, mešajte dok se fino ne ujednači i njome prelijte kolač.
Umutite testo od jaja, mleka, ulja, brašna, šećera, oraha i C praška za pecivo.
Sipajte ga u pleh i pecite na 180C 15-20 min.
Kada kora bude gotova premažite je marmeladom.
Za glazuru otopite šećer sa vodom, dodajte čokoladu i puter, mešajte dok se fino ne ujednači i njome prelijte kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.