burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Čokoladni kolač bez brašna

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

4 jaja

200 g putera

200 g čokolade

(ja koristim pola tamne pola obične mlečne)

170 g šećera

70 g mlevenih badema

prstohvat soli

1 kašika viskija (opciono)

C kakao za posipanje

Čokoladni kolač bez brašna

Koraci pripreme

Čokoladu otopiti sa puterom u mikrotalasnoj ili na pari. Ostaviti da se prohladi.

Odvojiti žumanca i umutiti ih sa pola količine šećera.

U to usuti otopljenu čokoladu, zatim dodati viski, so i bademe.

Belance umutiti u čvrst šam sa preostalom količinom šećera i postepeno dodavati u smesu od žumanca.

Izliti u pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ostaviti da se ohladi preko noći ili minimum 4 sata.

Naši proizvodi

Čokoladni kolač bez brašna

Koraci pripreme

Čokoladu otopiti sa puterom u mikrotalasnoj ili na pari. Ostaviti da se prohladi.

Odvojiti žumanca i umutiti ih sa pola količine šećera.

U to usuti otopljenu čokoladu, zatim dodati viski, so i bademe.

Belance umutiti u čvrst šam sa preostalom količinom šećera i postepeno dodavati u smesu od žumanca.

Izliti u pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ostaviti da se ohladi preko noći ili minimum 4 sata.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept