burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija0

Čokoladni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
0

Sastojci

Za koru:

3 jajeta

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

2 kašike mleka

2 kašike ulja

3 kašike brašna

3 kašike C kokosa

1 kašika C kakao praha

1 ravna kašičica C praška za pecivo

150 ml čokoladnog mleka

Za fil:

400 ml mleka

4 kašike šećera

1 C puding od vanile

50 g bele čokolade za kuvanje

70 g C kokosa

150 ml slatke pavlake

Za glazuru:

100 g čokolade

100 ml slatke pavlake

Čokoladni kolač

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom i C vanilin šećerom. Dodajte mleko i ulje, pa sjedinite mikserom.

Zatim dodajte C kakao, brašno, C kokos i C prašak za pecivo. Lepo promešajte.

Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 15 minuta.

Izbockajte gotovu koru i prelijte sa čokoladnim mlekom.

Pomešajte C puding, mleko i šećer i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

Zatim sklonite sa šporeta i dodajte C kokos. Promešajte, pa pokrijte i ostavite da se ohladi.

U umućeni C puding dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Sipajte preko kore i rasporedite.

Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila.

Ostavite da se stegne u frižideru, pa pospite C kokosom.

Naši proizvodi

Čokoladni kolač

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom i C vanilin šećerom. Dodajte mleko i ulje, pa sjedinite mikserom.

Zatim dodajte C kakao, brašno, C kokos i C prašak za pecivo. Lepo promešajte.

Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 15 minuta.

Izbockajte gotovu koru i prelijte sa čokoladnim mlekom.

Pomešajte C puding, mleko i šećer i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

Zatim sklonite sa šporeta i dodajte C kokos. Promešajte, pa pokrijte i ostavite da se ohladi.

U umućeni C puding dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Sipajte preko kore i rasporedite.

Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila.

Ostavite da se stegne u frižideru, pa pospite C kokosom.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept