0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
230 g brašna
270 g šećera
1 kesica C praška za pecivo
2 kašičice C sode bikarbone
1 C vanilin šećer
1/2 dl skuvane kafe
1 dl vode
3 kašike C kakaoa
1 dl mleka
2 jaja
1 dl ulja
9 dl mleka
5 kašika šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom karamela
200 g margarina
2,5 dl vode
100 g čokolade
3 kašike C kakaoa
3 kašike šećera
3 kašike C pudinga od čokolade
oko 30 g margarina
U sud stavite vodu i skuvanu kafu bez taloga, pa kada se sve zagreje dodajte kakao, pustite da provri uz mešanje, pa ostavite da se prohladi.
U veću posudu stavite brašno, šećer, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu i sve promešajte.
U to dodajte jaja, ulje, mleko, C vanilin šećer, lagano mikserom mutite minut-dva, pa dodajte tečne sastojke. Sve dobro mikserom umutite, sipajte u uljem podmazanu i brašnom posutom većem plehu, pa pecite oko 45 minuta na 180-200 stepeni.
Ukoliko želite sočniju koru onda je, kao ja, ohlađenu prelijte sa oko 2 dl po ukusu zaslađenog vrelog mleka.
Dok se kolač peče u sud stavite šećer da se otopi (karamelizuje) pa lagano dodajte oko 2 dl mleka i na laganoj vatri pustite da se karamelizovan šećer istopi u mleku. U ostatak mleka dodajte puding, izmešajte da nema grudvica i stavite da se kuva uz stalno mešanje. Dodajte i karamelizovano mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ohladite.
Posebno umutite mikserom margarin pa ga dodajte u karamel puding. Sve mutite mikserom dok ne postane penasto pa nanesite ravnomerno na ohlađenu koru.
Za preliv stavite u manji sud vodu, šećer, C kakao, seckanu čokoladu i C puding i kuvajte uz stalno mešanje dok ne dobijete srednje gust preliv. Na kraju dodajte margarin, mešajte dok se ne otopi, sklonite sa vatre i još topao prelijte preko krema.
Kolač ostavite da se dobro ohladi i stegne, secite na kocke i poslužite.
U sud stavite vodu i skuvanu kafu bez taloga, pa kada se sve zagreje dodajte kakao, pustite da provri uz mešanje, pa ostavite da se prohladi.
U veću posudu stavite brašno, šećer, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu i sve promešajte.
U to dodajte jaja, ulje, mleko, C vanilin šećer, lagano mikserom mutite minut-dva, pa dodajte tečne sastojke. Sve dobro mikserom umutite, sipajte u uljem podmazanu i brašnom posutom većem plehu, pa pecite oko 45 minuta na 180-200 stepeni.
Ukoliko želite sočniju koru onda je, kao ja, ohlađenu prelijte sa oko 2 dl po ukusu zaslađenog vrelog mleka.
Dok se kolač peče u sud stavite šećer da se otopi (karamelizuje) pa lagano dodajte oko 2 dl mleka i na laganoj vatri pustite da se karamelizovan šećer istopi u mleku. U ostatak mleka dodajte puding, izmešajte da nema grudvica i stavite da se kuva uz stalno mešanje. Dodajte i karamelizovano mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ohladite.
Posebno umutite mikserom margarin pa ga dodajte u karamel puding. Sve mutite mikserom dok ne postane penasto pa nanesite ravnomerno na ohlađenu koru.
Za preliv stavite u manji sud vodu, šećer, C kakao, seckanu čokoladu i C puding i kuvajte uz stalno mešanje dok ne dobijete srednje gust preliv. Na kraju dodajte margarin, mešajte dok se ne otopi, sklonite sa vatre i još topao prelijte preko krema.
Kolač ostavite da se dobro ohladi i stegne, secite na kocke i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.