burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Čokoladni karamel kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

230 g brašna

270 g šećera

1 kesica C praška za pecivo

2 kašičice C sode bikarbone

1 C vanilin šećer

1/2 dl skuvane kafe

1 dl vode

3 kašike C kakaoa

1 dl mleka

2 jaja

1 dl ulja

Za karamel krem:

9 dl mleka

5 kašika šećera

2 kesice C pudinga sa ukusom karamela

200 g margarina

Za čokoladni preliv:

2,5 dl vode

100 g čokolade

3 kašike C kakaoa

3 kašike šećera

3 kašike C pudinga od čokolade

oko 30 g margarina

Čokoladni karamel kolač

Koraci pripreme

U sud stavite vodu i skuvanu kafu bez taloga, pa kada se sve zagreje dodajte kakao, pustite da provri uz mešanje, pa ostavite da se prohladi.

U veću posudu stavite brašno, šećer, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu i sve promešajte.

U to dodajte jaja, ulje, mleko, C vanilin šećer, lagano mikserom mutite minut-dva, pa dodajte tečne sastojke. Sve dobro mikserom umutite, sipajte u uljem podmazanu i brašnom posutom većem plehu, pa pecite oko 45 minuta na 180-200 stepeni.

Ukoliko želite sočniju koru onda je, kao ja, ohlađenu prelijte sa oko 2 dl po ukusu zaslađenog vrelog mleka.

Dok se kolač peče u sud stavite šećer da se otopi (karamelizuje) pa lagano dodajte oko 2 dl mleka i na laganoj vatri pustite da se karamelizovan šećer istopi u mleku. U ostatak mleka dodajte puding, izmešajte da nema grudvica i stavite da se kuva uz stalno mešanje. Dodajte i karamelizovano mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ohladite.

Posebno umutite mikserom margarin pa ga dodajte u karamel puding. Sve mutite mikserom dok ne postane penasto pa nanesite ravnomerno na ohlađenu koru.

Za preliv stavite u manji sud vodu, šećer, C kakao, seckanu čokoladu i C puding i kuvajte uz stalno mešanje dok ne dobijete srednje gust preliv. Na kraju dodajte margarin, mešajte dok se ne otopi, sklonite sa vatre i još topao prelijte preko krema.

Kolač ostavite da se dobro ohladi i stegne, secite na kocke i poslužite.

Naši proizvodi

Čokoladni karamel kolač

Koraci pripreme

U sud stavite vodu i skuvanu kafu bez taloga, pa kada se sve zagreje dodajte kakao, pustite da provri uz mešanje, pa ostavite da se prohladi.

U veću posudu stavite brašno, šećer, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu i sve promešajte.

U to dodajte jaja, ulje, mleko, C vanilin šećer, lagano mikserom mutite minut-dva, pa dodajte tečne sastojke. Sve dobro mikserom umutite, sipajte u uljem podmazanu i brašnom posutom većem plehu, pa pecite oko 45 minuta na 180-200 stepeni.

Ukoliko želite sočniju koru onda je, kao ja, ohlađenu prelijte sa oko 2 dl po ukusu zaslađenog vrelog mleka.

Dok se kolač peče u sud stavite šećer da se otopi (karamelizuje) pa lagano dodajte oko 2 dl mleka i na laganoj vatri pustite da se karamelizovan šećer istopi u mleku. U ostatak mleka dodajte puding, izmešajte da nema grudvica i stavite da se kuva uz stalno mešanje. Dodajte i karamelizovano mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ohladite.

Posebno umutite mikserom margarin pa ga dodajte u karamel puding. Sve mutite mikserom dok ne postane penasto pa nanesite ravnomerno na ohlađenu koru.

Za preliv stavite u manji sud vodu, šećer, C kakao, seckanu čokoladu i C puding i kuvajte uz stalno mešanje dok ne dobijete srednje gust preliv. Na kraju dodajte margarin, mešajte dok se ne otopi, sklonite sa vatre i još topao prelijte preko krema.

Kolač ostavite da se dobro ohladi i stegne, secite na kocke i poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept