0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 komada
1 jaje
200 g šećera
1 vanilin šećer
170 g brašna
30 g C kakao praha
1/2 kašičice C sode bikarbone
1 kašičica C praška za pecivo
prstohvat soli
180 ml mleka
100 ml ulja
200 g čokolade za kuvanje
Iseckati čokoladu na kockice i staviti je u zamrzivač (dovoljno je oko sat vremena).
Pomešajte suve sastojke brašno, so, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, promešajte i dodajte C kakao, šećer i C vanilin šećer.
Pomešajte mokre sastojke, prvo umutiti jaje pa dodati mleko i ulje.
U suve sastojke ubacite zamrznutu čokoladu, tome dodati mokre sastojke i sve promešati.
Ostavite malo čokolade da pospete po mafinima.
Koristite pleh za mafine i obložite kalupe korpicama, sipajte smesu i pospite kockicama čokolade.
Peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 20 minuta.
Iseckati čokoladu na kockice i staviti je u zamrzivač (dovoljno je oko sat vremena).
Pomešajte suve sastojke brašno, so, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, promešajte i dodajte C kakao, šećer i C vanilin šećer.
Pomešajte mokre sastojke, prvo umutiti jaje pa dodati mleko i ulje.
U suve sastojke ubacite zamrznutu čokoladu, tome dodati mokre sastojke i sve promešati.
Ostavite malo čokolade da pospete po mafinima.
Koristite pleh za mafine i obložite kalupe korpicama, sipajte smesu i pospite kockicama čokolade.
Peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 20 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.